Metal Gear -julkaisija haluaa mobiililaitteet ja konsolipelit lähemmäksi toisiaan

Konamilla koetaan, että mobiililaitteet ovat pian niin tärkeä osa pelejä, että myös konsoli- ja kolikkopelit on sopeutettava muutosta varten.

16.5.2015 04:38

Konami Digital Entertainment on tulevaisuudessa keskittymässä aina vain enemmän mobiililaitteiden hyödyntämiseen toiminnassaan, yhtiön nykyinen johtaja Hideki Hayakawa on vahvistanut. Asia on noussut esiin Hayakawan hiljattain japanilaislehti Nikkeille antamassa haastattelussa.

Tuore suunta ei tarkoita Konamin kannalta kuitenkaan sitä, että se olisi jättämässä tyystin taakseen esimerkiksi konsolipelikehityksen ja keskittymässä yksinomaan vain mobiilikehitykseen. Hayakawa on sen sijaan korostanut, että Konami pyrkii jatkossa nimenomaan yhdistämään mobiililaitteiden käytön niin sekä konsoli-, kolikko- että korttipelibisnekseensä.

– Koen vahvasti, että mobiili tulee olemaan pelialustojen sydän ja että me tarvitsemme liiketoimintastrategian, jonka avulla pelejä luodaan kuluttajien kulutustrendien mukaisesti, Hayakawa kuvailee Konamin tuoretta strategiaa.

Lisäsisällön ja latauspelien myynti vaikuttaa sekin myös kiinnostavan Konamia. Haastattelussaan Hayakawa nosti esille, että yhtiön on siirryttävä myymään fyysisten asioiden sijaan ennemmin aineettomia asioita. Tämä voi näkyä tulevaisuudessa muodossa jos toisessa vielä muun muassa Pro Evolution Soccer -sarjassa.

Hayakawan kommentit ovat tulleet julkisuuteen noin kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Konami alkoi näkyä tavanomaista erikoisemmassa valossa julkisuudessa. Viime maaliskuussa yhtiö alkoi häivyttää merkkejä Metal Gear -luoja Hideo Kojimasta verkkosivuiltaan, peleistään ja jopa studioistaan, minkä jälkeen se myös perui suuresti maailmalla kiinnostusta herättäneen Silent Hills -projektinsa. Toimet ovat herättäneet paljon kysymyksiä yhtiön tulevaisuudesta, vaikka Konami onkin pyrkinyt vakuuttelemaan esimerkiksi, että Metal Gear -pelejä on tulossa myös vielä tulevaisuudessakin.

Nikkein haastattelussa Hayakawa on sivunnut Konamin ja Kojiman tilannetta todeten, että yhtiö pyrkii jatkossa erottelemaan hallinnolliset ja luovat roolit selkeämmin toisistaan. Aikaisemmin luovat roolit ovat Hayakawan mukaan olleet yhtiössä erittäin laaja-alaisia ja yltäneet muun muassa juuri yhtiön hallintoon asti.

Lähde: Gamesindustry, Nikkei

Lisää luettavaa