Meta on esitellyt uuden sukupolven virtuaalitodellisuuslaitteistonsa.

Aiemmin Facebookina tunnettu yhtiö paljasti jo kesällä valmistelevansa Meta Quest 3:n tuomista markkinoille. Nyt virtuaalitodellisuuslaitteiston on paljastettu saapuvan kuluttajien käsiin parin viikon päästä.

Meta Quest 3 julkaistaan kahtena eri versiona. 128 gigatavun tallennustilalla varustettu malli maksaa 569 euroa ja 512 gigatavun malli 729 euroa. Molemmat mallit sisältävät VR-visiirin lisäksi uudet Touch Plus -ohjaimet ja tarvittavat kaapelit sekä Asgard’s Wrath -pelin. Kalliimman mallin tilaajat saavat lisäksi puolen vuoden kokeiluversion Meta Quest+ -palveluun, jossa jäsenet saavat pelattavakseen kuukausittain vaihtuvia pelejä.

Uusi visiiri on varustettu toisen sukupolven Snapdragon XR2 -suorittimella, 8 gigatavun muistilla, kahdella 2064 x 2208 -resoluution näytöllä ja 110 asteen asteen näkökentällä. Laite sisältää myös kaksi RGB-kameraa, joiden resoluutio on kymmenkertainen Quest 2:een verrattuna, mikä mahdollistaa yksityiskohtaisemman näkymän käyttäjää ympäröivään maailmaan. Meta Quest 3:n akunkestoksi kerrotaan keskimäärin 2,2 tuntia, mutta pelikäytössä kesto on Metan mukaan lähempänä 2,4 tuntia. Laitetta voi käyttää itsenäisesti tai pc-tietokoneeseen yhdistettynä erikseen hankittavalla Meta Quest -linkkikaapelilla tai langattomasti Air Link -palvelun kautta.

Virtuaalitodellisuuskäyttöön suunniteltujen pelien lisäksi Meta on kertonut myös Xbox-pelien tulevan saataville Meta Quest 3:een. Xbox Game Passin kautta pelaajat voivat suoratoistaa pelejään suoraan virtuaalitodellisuuslaitteellaan. Kyse on kuitenkin virtuaalisesta näyttöruudusta virtuaalitodellisuudessa, jolla pelit toistetaan televisioruudun tavoin.

Meta Quest 3 julkaistaan 10. lokakuuta. Laite on ennakkotilattavissa nyt.

Lähde: Meta

Lisää luettavaa