Menikö pelien remasterointi nyt liian pitkälle? Night Trap palaa 25 vuoden jälkeen

Night Trap on tosiaan palaamassa remasteroidussa kuosissa. Odottaakaan ei tarvitse kevättä pidemmälle.

25.4.2017 21:00

Mega Driven Mega-CD-pelinä alunperin tunnettu Night Trap on tekemässä paluuta. Vielä nyt kevään aikana peli tuodaan remasteroidussa kuosissa ainakin PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle sen 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Uusi 25th Anniversary Edition on alkuperäisen pelin tapaan käytännössä interaktiivinen elokuva, joka tietokonegrafiikoiden sijaan perustaa pääosan sisällöstään näyteltyihin videokohtauksiin. Pelaajat toimivatkin pelissä piilotettuja turvakameroita seuraavana hahmona, jonka tarkoituksena olisi pelastaa raakalaismaisten naamio-otusten jahtaamaksi joutunut naisjoukko erilaisia ansoja oikea-aikaisesti aktivoimalla.

Remasterointikäsittelyn Night Trap: 25th Annviersary Editionille on tekemässä yhdysvaltalainen pelistudio Screaming Villains. Studion työn myötä pelin käyttämä videomateriaali saadaankin siis nyt koettavaksi tarkempana kuin koskaan.

Night Trapia ei muistella tänä päivänä niinkään laadukkaana pelinä, mutta se on jättänyt silti selvän jäljen interaktiivisen viihteen historiaan. Ensinnäkin kyseessä on malliesimerkki niin sanotuista näytellyistä Full Motion Video -peleistä, jotka valtasivat alaa CD-levyjen yleistyttyä. Sen on katsottu olleen myös yksi syy amerikkalaisen ESRB-ikärajajärjestelmän synnylle, sillä yhdessä Mortal Kombatin kanssa se herätti aikoinaan kovasti keskustelua ”väkivaltaisella” ja muutenkin ”häpeällisellä” sisällöllään.

Jo kerran aiemmin Night Trapia yritettiin tuoda takaisin joukkorahoituksen voimin.

Lähde: Screaming Villains

Lisää luettavaa