Kasibittinen mellakkasimulaattori Riot pääsee kertomaan tarinansa

Mellakoiden puolueettomaan "simulointiin" pyrkivä Riot-peli on saanut riittävästi tukea kuluttajilta.

17.3.2013 14:52

Maailmalla jyllääviä mellakoita videopelimuodossa käsittelevä Riot on saanut pelaajien mielenkiinnon ja rahat puolelleen. Rahoituspalvelu Indiegogon kautta 15 000 dollaria hakenut peliprojekti on nyt rahoitusvaiheensa päätyttyä saanut kasaan taaloja yhteensä 36 000.

Perinteisten kehityskustannusten ohella rahoitus mahdollistaa italialaisen Team Riot -ryhmän matkaamiseen esimerkiksi Kreikkaan ja Egyptiin dokumentoimaan oikeita mellakoita. Kehittäjien tarkoituksena on tutkia yhteenottoja niihin osallistuneiden osapuolien näkökulmista ja tuoda heidän tarinansa esiin pelissä mahdollisimman puolueettomalla tavalla.

Mellakoita on määrä päästä Riotissa kokemaan sekä moninpelinä että yksinpelikampanjan muodossa. Pelaajien ohjastavaksi tarkoituksena on antaa niin mielenosoittajia kuin poliisejakin, joiden välisten yhteenottojen ei pitäisi koskaan päättyä varsinaiseen voittoon tai häviöön.

Riot on tarkoitus tuoda sekä iOS- että Android-laitteille, Windowsille, Linuxille, Macille ja Ouyalle, kunhan se valmistuu. Peli hakee parhaillaan pääsyä Steamiin Greenlightin kautta.

Lähde: Riot, Polygon

Lisää luettavaa