Keiji Inafune on puhunut kunnioituksestaan Shigeru Miyamotoa kohtaan. Mega Man– ja Dead Rising -sarjojen kehittäjä sanoi muun muassa, että pelisuunnittelija joka ei ole pelannut Mario-sarjaa, tuskin voi olla kummoinen työssään. Inafune vertaakin Mario-sarjaa pelisuunnittelun raamatuksi.

Mario-peleissä on paljon laadukasta pelisuunnittelua, söpöä hahmosuunnittelua ja ne ovat kehittäneet pelimekaniikkaa innovatiivisesti, Inafune kertoi. Pelisuunnittelijana minä katson, tutkin ja ammennan niistä jatkuvasti, sillä sieltä löytyy pohjaa miltei jokaiselle pelille, hän jatkoi.

Inafune kertoi arvostavansa Miyamotoa täydellisesti. Jopa niin paljon, että Inafunen mielestä Miyamoto ansaitsisi kulttuuriaarteen nimityksen. Miyamotosta puhutaan ympäri maailman, monet tietävät hänestä ja hän on vienyt maailmalle eteenpäin japanilaista kulttuuria ja kiinnostusta Japania kohtaan, Inafune sanoi. Miyamoto ansaitsee kaikkien perimmäisen kunnioituksen, jo pitkälti koska hän on luonut Mario-sarjan. Ja tietenkin Super Mario Bros. 3:n, joka on fantastinen peli, Inafune lisäsi.

Keiji Inafunen viimeisimmät pelit ovat PS Vitan Soul Sacrifice ja Nintendo 3DS:n Bugs vs. Tanks, joka oli osa Guild-pelikokelmaa. Seuraavaksi herralta on tulossa Mighty No. 9, joka sai faneilta runsaasti Kickstarter-rahoitusta.

Seuraava Mario-peli on puolestaan Super Mario 3D World, joka julkaistaan Wii U:lle 29. marraskuuta.

Lähde: Gamespot, Eurogamer

Lisää luettavaa