Mega Man -roolipelien paluu, uutta Bombermania, Dragon Quest -aarteita, Nier- ja Persona-käännöksiä sekä muuta – tätä kaikkea Nintendo ja kumppanit paljastivat tiistain Direct-lähetyksessä

Myös muun muassa Squaren uusi toimintaroolipeli Harvestella ja Pac-Man World -uusioversio paljastuivat.

30.6.2022 23:42

Uusi minimuotoinen Nintendo Direct -lähetys näki päivänvalon internetissä tänään tiistaina ja toi mukanaan joukon hajanaisia julkistuksia Nintendon kolmannen osapuolen kumppaneilta.

Kerroimmekin jo erikseen niin Return to Monkey Islandin pelikuvapaljastuksesta sekä Mario + Rabbids Sparks of Hopen julkaisupäivästä. Ohessa kuitenkin kooste vielä muusta lähetyksen annista.

Täysin uusia pelijulkistuksia Directissä nähtiin useampia. Yksi isompi näistä oli Square Enixin elämäsimulaatiota ja toimintaroolipeluuta yhdistävä Harvestella, joka on matkaamassa Switchille sekä pc:lle maailmanlaajuisesti 4. marraskuuta. Tarkoituksena pelissä olisi niin hoitaa omaa maatilaa, vuorovaikuttaa paikallisten kyläläisten kanssa sekä selviytyä myös elämää erinäisin vaaroin uhkaavasta Quietus-mullistuksesta, joka laskeutuu maailman ylle jokaisen vuodenajan käänteessä.

Sattumoisin elämäsimulaatiota on tarjoamassa myöhemmin tänä vuonna lisäksi Doraemon Story of Seasons: Friends of the Great Kingdom, joka yhdistää jälleen suositun Doraemon-sarjakuvien ja -animaatioiden maailmaa Harvest Moon -tyyliseen maanviljelyyn. Peli on tekeillä PS5:lle, Switchille ja pc:lle.

 

Kolmas Directissä julkistettu täysin uusi tuttavuus oli ruotsalaiskehittäjä Simogon seuraava luomus Lorelei and the Laser Eyes. Kyseessä on Switchin ohella pc:lle ensi vuonna matkalla oleva murhamysteeriseikkailu, joka ainakin ensitrailerin perusteella vaikuttaisi yhdistelevän ainakin seikkailupelaamista ja jonkinlaista räiskintää.

Indiehenkisempää menoa lähetyksessä edusti samalla sellainen tuttavuus kuin Blanc. Se tarjoaa ensi helmikuussa pc:llä ja Switchillä yhteistyönä pelattavaa tunnelmointia, jota tähdittävät pieni peura sekä suden poikanen.

Bombermanin ja Pac-Manin kaltaiset peli-ikonit palaavat nähtiin nekin parrasvaloissa. Vielä myöhemmin tänä vuonna julkaisunsa on saamassa Pac-Man World: Re-Pac, joka on uusioversio vuonna 1999 alkujaan tutusta Pac-Man World -tasoloikkapelistä. Saataville peli saadaan PS5:lle, PS4:lle, Xboxeille, Switchille ja pc:lle elokuun 26. päivä.

Vanha kunnon pommimies palaa vuorostaan ensi vuonna PlayStationeille, Xboxeille, Switchille ja pc:lle suuntaavalla Super Bomberman R 2:lla. Perinteisen pommitoiminnan ohella luvassa on tällä kertaa muun muassa 16 pelaajan kanssa koettavia Castle Mode -taisteluja, joissa yksi pelaaja pyrkii puolustamaan aarteitaan muiden tahmaisilta tassuilta. Mukaan luvataan samalla mahdollisuutta omien moninpelikenttien rakentamiseen.

Ensimmäistä kertaa Directin myötä vahvistuksen sai myös ensi vuodelle tähdätty Mega Man Battle Network Legacy Collection. Digitaalisessa kahdessa osassa ja fyysisesti yhtenä kokonaisuutena julkaistava kokoelmapaketti pakkaa sisuksiinsa kaikki Game Boy Advancelta alkujaan tutut numeroidut Mega Man Battle Network -roolipelit eri variatioineen ujuttaen mukaan samalla myös tuoreiden grafiikkafiltteiden ja galleriatilassa ihailtavien kehitysmateriaalien kaltaisia lisukkeita.

PlayStation 4:lle, Switchille ja pc:lle suuntaavan Mega Man Battle Network Legacy Collectionin pelit lueteltuna:

 • Mega Man Battle Network
 • Mega Man Battle Network 2
 • Mega Man Battle Network 3 White
 • Mega Man Battle Network 3 Blue
 • Mega Man Battle Network 4 Red Sun
 • Mega Man Battle Network 4 Blue Moon
 • Mega Man Battle Network 5 Team Protoman
 • Mega Man Battle Network 5 Team Colonel
 • Mega Man Battle Network 6 Cybeast Gregar
 • Mega Man Battle Network 6 Cybeast Falzar

Noin muuten Direct tarjosi muun muassa vielä yhden videosilmäyksen Monster Hunter Risen Sunbreaj-laajennukseen ennen sen torstaista julkaisua. Uusi silmäys saatiin myös loppuvuodesta ilmestyvän Sonic Frontiersin linearisempaan kenttätarjontaan. Heinäkuussa saapuvaan Live A Live -roolipeliin voi puolestaan tutustua nyt eShopista saatavilla oleva demolla.

Vahvistuipa sekin viimein, että Persona 3 Portable, Persona 4 Golden ja Persona 5 Royal ovat suuntaamassa nekin Switchille aiemmin tässä kuussa vahvistettujen muiden lisäalustojen ohella.

Toimintaroolipelihitti NieR: Automata on sekin tulossa Switchille 6. lokakuuta. Julkaisu tapahtuu pääpelin ja siihen myöhemmin julkaistun 3C3C1D119440927-laajennuksen sisältävän The End of YoRHa Editionin muodossa.

Muita Directissä vahvistettuja julkaisupäiviä

 • Portal Companion Collection (Switch) \ Ulkona nyt!
 • Little Noah: Scion of Paradise (PS4, Switch, Win) \ Ulkona nyt!
 • RPG Time! The Legend of Wright (PS4, Switch | Win) \ 18.8. | 13.9.
 • Early access: Disney Dreamlight Valley (PS5, XSX/S, PS4, XOne, Switch, Win, Mac) \ 9.4.
 • Dragon Quest Treasures (Switch) \ 9.12.

Kokonaisuudessaan tuoreen Direct Mini -lähetyksen voi katsastaa trailerisuman alimmaisista videosta.

Lisää luettavaa