Destructoidin verkkosivuille ilmestynyt blogikirjoitus kertoo, kuinka eräs pelaaja onnistui pääsemään irti alkoholismista osittain Max Payne 3:n avulla.

Nimimerkki vApathyv kertoo tekstissään tarttuneensa pulloon turhan usein vielä viime keväänä. Hän kuitenkin päätti ostaa Max Payne 3:n, joka julkaistiin toukokuussa.

– Kaikki ympärilläni luhistui: suhteeni sekä ystäviin että perheeseeni olivat uskomattoman kireitä, olin vaarassa menettää työni, olin ajautunut syvään masennukseen, jollaisen kanssa eivät edes minun lääkkeeni auttaneet, vApathyv kirjoittaa.

Max Paynea pelatessaan hän koki eriskummallisen yhteyden pelin päähenkilöön, jonka elämä on niin ikään riekaleina. Pyssysankari hukuttaa murheensa lääkkeiden ja viinan sekoituksen tuottamiin huuruihin.

Yhteys pelihahmoon paitsi hämmensi myös häiritsi kirjoittajaa – se sai hänet voimaan pahoin. Kun hän kuitenkin alkoi päästä irti ongelmastaan, myös Max oppi pitämään korkin kiinni.

– Voisin ehkä sanoa, että Maxin päätös hylätä demoninsa ja paheensa johti minut tekemään saman. Voin mielestäni rehellisesti myöntää, että Max Payne pelasti minut addiktioltani.

Tekstin voi lukea kokonaisuudessaan Destructoidin sivuilta.

Lisää luettavaa