Max Payne 3:n ja Spec Opsin menestys odotettua heikompaa – GTA pysyttelee varjoissa

Julkaisija Take-Two ei ole tyytyväinen uusimpien peliensä menestykseen. Yksi vielä julkaisematon teos osoittaa kuitenkin jo nyt lupaavia merkkejä.

1.8.2012 16:04

Take-Two Interactive ei ole täysin tyytyväinen menestykseensä menneellä vuosineljänneksellä. Yhtiö on ilmoittanut sen tämän hetken suurimpien pelien, Max Payne 3:n sekä Spec Ops: The Linen, suoriutuneen markkinoilla odotettua heikommin.

Toukokuussa julkaistua Max Payne 3:a yhtiö kertoo toimittaneensa jälleenmyyjille yli kolme miljoonaa kappaletta. Kesäkuun lopulla saapuneesta Spec Opsista se ei ole vastaavasti antanut minkäänlaisia lukuja.

Huhti-kesäkuu ei ollut näin Take-Twolle vahvin mahdollinen. Yhtiö kertoi tehneensä kyseisenä aikana 110,8 miljoonan dollarin eli noin 90 miljoonan euron nettotappiot (GAAP). Viime vuonna samaan aikaan takkiin tuli 8,8 miljoonan dollarin edestä. Yhtiön liikevaihto kyseisen kolmen kuukauden aikana oli 226,1 miljoonaa dollaria.

Laskusuunnasta huolimatta julkaisija ei kuitenkaan suostu juuri vieläkään puhumaan Grand Theft Auto V:stä. Take-Two toki vakuuttaa, että peliä kehitetään päätä pahkaa ja että työ on edennyt hyvin, mutta esimerkiksi julkaisupäivästä se ei ole suostunut pahemmin vihjaamaankaan.

Valon pilkahduksia tunnelin päässä löytyy toki ilman GTA-sarjaakin. Take-Two varmisti aikaisin tänä aamuna, että syyskuussa saapuva Borderlands 2 on tällä hetkellä yhtiön kolmanneksi eniten ennakkotilauksia kerännyt pelit. Sen edellä ovat enää vain Grand Theft Auto IV sekä San Andreas.

Sekä Rockstar Games että 2K Games ovat molemmat osa Take-Two Interactivea.

Lähde: Take-Two, VG247

Lisää luettavaa