Massiiviset irtisanomiset iskivät Disney Interactiveen – satoja pihalle

Disney Infiniten viime vuonna julkaissut Disney Interactive supistaa kokoaan huomattavasti. Kenkää on saanut noin neljännes työvoimasta.

8.3.2014 04:00

Viihdeyhtiö Disneyn peli- ja verkkopalvelukehitykseen keskittyvä Disney Interactive -osasto on supistanut työvoimaansa hurjasti. Sanomalehti New York Times raportoi, että osastolta on saanut lähteä tällä viikolla noin 700 henkilöä eli peräti 26 prosenttia sen työvoimasta.

Irtisanomiset ovat osa Disney Interactiven pyrkimyksiä kääntää pitkään pääasiallisesti tappiolla ollut toimintansa voitolliseksi. Tulevaisuudessa Disney pyrkii tuomaan vahvemmin yhteen mobiilipeleihin ja sosiaalisiin peleihin keskittyvät osansa, minkä ohella pelejä yhtiön on tarkoitus tuoda markkinoille jatkossa 50 prosenttia nykyistä vähemmän.

Nykyisellään yhtiötä kiinnostaa enemmän pelien lisenssointisopimusten tekeminen kuin pelien varsinainen kehittäminen.

Hurjasta tuuletuksesta huolimatta Harmonixin musiikkipeli Fantasia: Music Evolvedin ja Disneyn oman Disney Infinityn kehityksen ei pitäisi kokea muutoksia uudelleenjärjestelyjen myötä. Jälkimmäiseksi mainittu onkin ollut Disneylle viime aikoina eräs tärkeimpiä valopilkkuja myynnillisesti, sillä viime kesän tienoilla se auttoi osastoa tekemään peräti voittoa.

Viime vuoden lopulla Disney Interactive teki muutoksia myös johtoportaaseensa.

Lähde: New York Times, Eurogamer

Lisää luettavaa