Massiivinen rahasampo Monster Strike lopetetaan länsimaissa

Rahaa hurjalla tahdilla takonut Monster Strike ei ole ollut suvereeni menestys kaikkialla maailmassa. Nyt sen

1.5.2017 15:52

Japanilaisen mobiilipeli-ilmiö Monster Striken on tullut aika jättää länsimaat taakseen. Pelin englanniksi julkaissut Xflag on ilmoittanut sen kotisivuilla, että Monster Striken palvelimet isketään täällä päin maailmaa sammuksiin 1. elokuuta.

– Kovasta yrityksestämme huolimatta Monster Striken englanninkielinen versio ei ollut sellainen menestys, jollaista siitä toivoimme. Pelin ylläpitäminen tyydyttävällä tasolla on muuttunut hankalaksi, vaikka kuinka haluaisimme pitää sen pystyssä, julkaisijan suunnalta kerrotaan.

Vielä ennen sulkeutumistaan Monster Strike on saamassa lännessäkin toki edelleen lisäsisältöä. Uutta tehtävää saadaan peliin vielä niin nyt toukokuussa, kesäkuussa kuin heinäkuussa. Heinäkuun 2. päivä pelissä suljetaan kuitenkin samalla mikromaksut, eikä sitä voi ladata enää virallisesti.

Lännessä asti Monster Strike ehti olla saatavilla vuodesta 2014 asti. Japaniin se iski vuonna 2013, ja heikosta länsimenestyksestä huolimatta vielä viime vuonna se takoi tutkimusyritys SuperDatan raporttien mukaan rahaa 1,3 miljardia dollaria. Se oli näin viime vuoden tuottoisin mobiilipeli sellaistenkin menestyspelien, kuten Pokémon GOn ja Clash of Clansin, rinnalla.

Lähde: Monster Strike, Gamasutra

Lisää luettavaa