Mass Effect 3:n DLC:stä nousi kauhea kohu – Sisältö valmiiksi pelissä, maksu vain avaa lukot

Mass Effect 3:n julkaisupäivänä saataville tuotu DLC-lisäsisältö From Ashes on nostanut melkoisen kohun. Kaikki tarvittavat tiedostot valmiiksi pelilevyillä, raha vain avaa lukot?

12.3.2012 07:16

EA:n ja BioWaren julkaisupäivän Mass Effect 3 DLC:stä on noussut kauhea haloo. Pelaajat eivät ole olleet tyytyväisiä heti julkaisupäivänä myyntiin saapuneeseen maksulliseen lisäpakettiin, jonka olisi pitänyt olla suoraan pelilevyllä. Vai oliko se sittenkin?

Kaikki alkoi ex-BioWare-kehittäjä Christina Normanin selityksestä GDC:ssä.

– Ei ole mitään järkeä julkaista DLC:tä vuoden jälkeen pelin julkaisusta, kun valtaosa pelaajista on myynyt pelinsä eteenpäin GameStopiin jo kolmesti. Tämä tarkoittaa aikaista, jopa julkaisupäivän DLC:tä. Se on hirveää joidenkin pelaajien mielestä ja he valittavat vaikka eivät tiedä tulevasta lisäsisällöstä mitään muuta kuin nimen. ”Ooh, tämän pelin on pakko olla puutteellinen – se on pilalla”. Pelinkehittäjät eivät ole pahoja. Jotkut ovat, mutta eivät kaikki, Norman selitti.

– Me vain haluamme julkaista siistejä juttuja. Pelaajat, antakaa meille siihen mahdollisuus. Tuomitkaa pelimme sellaisina kuin ne ovat ja lisäsisältö sellaisina kuin ne ovat. Älkää luulko olevanne tuottajia, jotka kertovat meille miten ja missä rakennamme ja julkaisemme sisältöämme.

Kaaos jatkui kun YouTube-käyttäjä Iljkceski julkaisi videon, joka väittää DLC:n mukana tulevan Javik-hahmon olevan pelilevyllä alun perinkin.

 

EA oli hiljaa vakavaa syytöstä vastaan, mutta on julkaissut virallisen tiedotteen asiasta.

From Ashes on yli 600 Mt:n latauspaketti sisältäen täysin uutta sisältöä, kuten Eden Prime -tehtävän, uusia keskusteluvalintoja ja dialogin Javikin kanssa, uusia välivideoita, Prothean-aseen ja uusia esiintymisiä kaikille ryhmänjäsenille. Kaikki edellä mainittu sisältö valmistui vasta emopelin sertifioinnin aikana eikä sisälly levylle.

-Kuten aikaisemmin sanoimme, sisällyttääksemme Javikin pääkampanjaan, tiettyjä runkoelementtejä ja hahmoja tulee lisätä pelilevylle. Teimme vastaavan myös Zaeedin ja Kasumin kanssa Mass Effect 2:ssa.

Lähde: Gameinformer

Lisää luettavaa