Marvel-toimintaroolipelisarjan paluu ei tapahtunut ruusuisissa merkeissä, korjauksia luvattu

Marvel Ultimate Alliance palasi, mutta fanit eivät ole olleet käännösjälkeen tyytyväisiä.

31.7.2016 01:06

Toimintaroolipelisarja Marvel Ultimate Alliancen paluu ei ole tapahtunut toivotulla tavalla. Sarjan molemmat osat saapuivat kuluvalla viikolla lyhyellä varoitusajalla remasteroituna niin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle kuin pc:llekin, mutta hieman hätäisesti suhaistuna.

Erityisesti kritiikkiä ovat keränneet Marvel Ultimate Alliance -pelien uudet pc-versiot, joiden kanssa pelaajilla on ollut varsinkin ohjainongelmia, eikä esimerkiksi ääni- ja kuvabugeilta sekä jäätymisiltä ole pelaajien raporttien mukaan myöskään vältytty. Kaikilla pelien valikotkaan eivät ole toimineet välttämättä oikein.

Xbox Onella ongelmia ovat aiheuttaneet myös saavuttamattomissa olleet saavutukset, minkä lisäksi ilmeisesti kaikki ensimmäiseen Ultimate Allianceen alustalla luvatut pelattavat hahmot eivät ole myöskään olleet osa peliä. Ongelmia tässä näyttää aiheuttaneen se, että kyseisiä hahmoja jaettiin aikoinaan peliin yksinoikeuslisäsisällön muodossa.

Marvelia edustava luova johtohahmo Bill Roseman on Twitterissa luvannut, että yhtiö on ollut käännöstöistä vastanneeseen Activisioniin yhteyksissä ja pyrkinyt saamaan sotkun selvitettyä. Ilmeisesti ainakin Xbox Onen saavutusongelma on sittemmin jo ratkaistu, minkä lisäksi myös pc- ja lisäsisältövalituksiin on luvattu vielä vastauksia.

Marvel Ultimate Alliance -sotkusta on tehnyt erityisen kiusallisen se, että Activision on myynyt remasteroituja versioita peleistä varsin suolaiseen hintaan. Yksittäin pelit ovat maksaneet 40 euroa kappale, kun taas yhdessä ostettuna ne on voinut saada 60 eurolla. Uusilla alustoilla pelit on lähinnä päivitetty tukemaan hieman näyttävämpää grafiikkaa, minkä lisäksiä niiden suorituskyvyn pitäisi olla hieman aiempaa parempi.

Alunperin ensimmäinen Marvel Ultimate Alliance julkaistiin vuonna 2006 ja jatko-osa vastaavasti kolme vuotta myöhemmin. Pelit ovat aiemmin olleet saatavilla esimerkiksi PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja PlayStation 2:lle.

Lähde: PC Gamer, Game Informer, Kotaku

Lisää luettavaa