Luolastoseikkailulegenda saa palata! Underworld Ascendant voitti pelaajat puolelleen

Ultima Underworldin henki ei ole vielä pääsemässä unohtumaan. Pelisarjalle jatkoa tarjoava Underworld Ascension on nyt rahoitettu.

7.3.2015 16:15

Ultima Underworld -luolastoseikkailupeleille jatkoa tarjoava Underworld Ascendant on rahoitettu onnistuneesti Kickstarterissa. Peli ilmestyi joukkorahoituspalveluun helmikuun alussa tavoitellen 600 000 dollaria ja saavutti lopulta 859 056 taalaa.

Minimitavoitteen saavuttaminen tarkoittaa Underworld Ascendantin kannalta, että pelin luiden ympärille saadaan nyt hieman ekstrasisältöä. Luvassa on muun muassa ylimääräinen älykäs liskorotu, uusi suo- ja luola-alue, sekä aina vain enemmän musiikkia. Fantasiakirjailija Tracy Hickman pääse lisäksi nyt myös kynäilemään Underworld Ascendant -aiheisen romaanin.

Peliä voi jatkossa rahoittaa edelleen vielä myös Paypalin avulla.

Underworld Ascendantin kehityksestä on vastaamassa tuoreehko OtherSide Entertainment. Studion on perustanut pelialan veteraani Paul Neurath, joka oli aikoinaan luomassa myös alkuperäisiä Ultima Underworld -pelejä. Mies oli 90-luvulla perustamassa myös maineikasta Looking Glass -studiota, jonka myötä maailmaan on saatu pelit, kuten Thief ja System Shock.

Vaikkei Underworld Ascendant kannakaan tekijänoikeussyistä Ultima-nimeä, pitäisi pelin olla maailmaltaan ja tarinaltaan virallinen seuraaja aiemmille Underworld-sarjan peleille. Pelillisesti luvassa on myös jälleen ensimmäisestä persoonasta kuvattu roolipelikokemus, jossa tutkittavaksi pitäisi saada sekä elävä että salaisuuksia pursuava luolastomaailma.

Underworld Ascendant on kehitteillä niin Windows-, Mac- kuin Linux-koneillekin. Peli pyritään saamaan julkaistuksi ensi vuonna.

Lähde: Underworld Ascendant (Kickstarter)

Lisää luettavaa