Suosikkikonsoleiden metsästys on jatkunut Pelaaja.fin viikon kysymyksissä. Kuluneen seitsemän päivän aikana lukijakunta äänesti suosikkiaan Xbox-konsolisukupolvista, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

Lukijoiden silmissä Xbox-konsoleiden kuningas on yhä vanha kunnon Xbox 360. Muutaman polven takainen konsoli sai äänestyksessä heittämällä taakseen 57 prosentin enemmistön, kun taas nykyinen käynnissä oleva Series-polvi nousi toiseksi 20 prosentin kannatuksella. Ääniä kertyi tällä erää 441 kappaletta, ja loput vastausjakaumat voi katsastaa ohesta.

Mikä on suosikkisi Xbox-konsolisukupolvista?

Xbox 16 %
 
Xbox 360 57 %
 
Xbox One / Xbox One X 8 %
 
Xbox Series X / Xbox Series S 20 %
 

Avointen vastausten puolella omia valintoja kommentoitiin seuraavanlaisin kommentein.

– Olen sitä mieltä edelleen, että Xbox 360:n ohjain on paras peliohjain mikä on tullut vastaan. Ja noin muutenkin Xbox 360 oli paras X-loota mitä on tehty, huolimatta punarinkulaongelmista. Tuohon aikaan Microsoftilla oli myös yksinoikeuspelit hyvin hallussa ja jäipä jopa Pleikkari suorastaan tuon konsolin jalkoihin kunnes PS4 tuli, tuumi OsKu.

– Xbox 360 aika selvästi. Ainoa kerta, jolloin Microsoft onnistui päihittämään PlayStationin, taitaa 360 omata myös parhaimman pelivalikoiman boxeista. Xboxin kanssa oli vielä hakemista. Xbonen lähtölaukaus ammuttiin omaan jalkaan eikä homma niin sujuvasti muutenkaan mennyt. Series X:ää alas taas on vetänyt komponenttipula, joskin kaikilla on ongelmia tämän kanssa, lisäksi pelivalikoimaa on omaan makuun huomattavasti Sonyä heikompi tällä hetkellä, puntaroi Angel of Death.

– Nykyinen ehdottomasti. Edellisillä sukupolvilla ei ollut oikein mitään tarjottavaa kilpailijoiden mennessä ohi oikealta ja vasemmalta. Nyt ollaankin tilanteessa jossa Game Pass ja kaikin puolin laadukas Series X -konsoli on loistava paketti ja ykköspelikone on vaihtunut. MS:n panostus studioihin alkaa näkymään toden teolla parin vuoden sisällä ja paketti sen kun paranee, arvioi Audiovarmennus.

Toimitus kiittää jälleen kaikkia kyselyyn osallistuneita! Muistakaa antaa äänenne myös tämän viikon kyselyyn, jossa etsitään vastaavasti suosikkia PlayStation-konsoleista.

Lisää luettavaa