Lukijat ovat puhuneet: Suurten yksinpelien tulevaisuus huolestuttaa

Lukijat ovat puhuneet, ja Pelaajalehti.comin lukijoilla on painava huoli suurten yksinpelien tulevaisuuden suhteen.

13.11.2017 13:41

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikolla kyselimme, huolestuttaako suurten yksinpelien tulevaisuus muun muassa EA:n ottamien moninpelipainotteisten suuntamuutoksien myötä. Huoli on nostanut selkeästi päätään, kuten lukijoiden vastausjakauma osoittaa.

Oletko huolestunut isojen tarinallisten yksinpelien tulevaisuudesta?

Kyllä 62 %
 
En 38 %
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 
– Kyllä, koska vahvasti tarinavetoiset pelit ovat melkeinpä ainoa genre joka itseä oikeasti jaksaa innostaa. Minulle pelit viihdemuotona ovat aika samalla viivalla kirjallisuuden ja elokuvien kanssa, eli kaipaan nimenomaan mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa tarinankerrontaa jne., kirjoittaa Temetappi.
 
-Kyllä olen. Pienemmän budjetin pelejä varmasti tulee olemaan, mutta pelkään että isot AAA-luokan tarinapelit vähenevät tuntuvasti, ainakin yksinpelimuodossa, sillä monella moninpeliltä löytyy yksinpeli lisukkeena. Toki ne jotka päättävät pysyä yksinpeleissä (Ehkä CD Projekt?) saattavat hyötyä kilpailoijoiden vähenemisestä ja tienata voittoa tarinavetoisten yksinpelien korkeista kustannuksista huolimatta, pohti Angel of Death.
 
-Ei haittaa jos nimenomaan nuo ns. ”massitalot” lopettavat yksinpelit, sillä nehän tekevät lähinnä sitä varmasti myyvää, riskitöntä kamaa eli vuosipäivityksiä ja pelejä, jotka eivät juuri mitään uutta tai erikoista edes yritä. Ne parhaat (yksinpelitkin) tulevat sellaisilta tekijöiltä, jotka haluavat ensisijaisesti tehdä hyvän pelin eikä massiivista tiliä. Toki peli voi olla hyvä vaikka se olisikin ”vain” pomminvarma vuosipäivitys mutta loppujen lopuksi niitä ei kauhean ikävä edes tulisi. Varmasti ne oikeasti tekemisen arvoiset pelit tulisivat vielä senkin jälkeen tehdyksi, puntaroi zappah.
 
– Pitäisikö muka huolestua siitä, että yhden julkaisijan moninpelitarjonta kasvaa? Katsokaapa Sonyn lehdistötilaisuuden julkistukset tältä viikolta ja väittäkää sen jälkeen, että tarinavetoiset yksinpelit ovat häviämässä, järkeilee Poliisitapaus.
 
Tämän viikon kysymyksessä tiedustelemme, vierailitko viikonloppuna Helsingin GameXpo-pelimessuilla. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Lisää luettavaa