Steamin kuuluisat kesäalennukset saavat jäädä sikseen, totevat Pelaaja.fin lukijat. Tai no, ei ehkä ihan.

Todellisuudessa enemmistö vastaajista suhtautuukin alennuksiin neutraalisti, eli 44 prosenttia kaikista vastaajista tiesi kertoa osallistuvansa alennusriemuun riippuen tarjolla olevasta valikoimasta. Kaikkein nihkeimmästi suhtautui 23 prosenttia lukijoista, jotka eivät tunne termiä Steam, vaan pelaavat pelkästään konsoleilla. Ehkä se liittyy johonkin höyryyn?

16 prosenttia osallistujista kertoi tuskailevansa yhä suuren backloginsa kanssa, joten alennuksiin osallistuminen ei ollut heillä ensimmäisenä agendassa. Tilanne on varmasti monelle tuttu, sillä pelejä suorastaan tursuaa ovista ja ikkunoista, ja jotenkin kummasti ne ilmestyy hyllyn perälle tai digitaalisen kirjaston täytteeksi melko yllättäen. 6 prosenttia vastaajista ei taida tosin yllättyä, sillä tämä kyselyn pienin osasto ilmoittaa laittavansa lompakkonsa kärsimään.

Osallistutko tänä vuonna Steamin kesäalennusmyynteihin?

Kyllä, on aika laittaa lompakko kärsimään! 6 %
 
Todennäköisesti! 11 %
 
Riippuu mistä roikkuu, eli siitä mitä sattuu löytymään. 44 %
 
En ajatellut osallistua, backlogini on jo nyt valtava. 16 %
 
Steam? Mikä se on? Pelaan vain konsoleilla. 23 %
 
Ääniä yhteensä: 609

 

Muutama innokas lukija päätyi myös kommentoimaan:

– Backlogia riittäisi seuraavalle vuosikymmenelle asti, mutta tulen kyllä silti tarkkailemaan toisella silmällä jos jotain mielenkiintoista löytyisi, toteaa Bloob, jonka kommenttiin on varmasti helppo samaistua.

– Kyllä. Wishlistillä noin 35 peliä, joista nappaan todennäköisesti 3-5 parasta tarjousta, kertoo Augustus, joka päätyi lopulta nappaamaan neljä peliä itselleen, jotka lupaa pelata, ettei backlog pääse kasvamaan ainakaan kovin kamalasti.

– Roikkumisestahan se riippuu. Wishlistillä on kyl muutama artikkeli, jolla on potentiaalia tulla isoon aleen. Joka tapauksessa ei tule menemään muutamaa kymppiä enempää, sanelee Kadoogan, joka ei aio laittaa koko tilinauhaa haisemaan.

Lisää kommentteja ja perusteluja voi lukea alkuperäisen kyselyuutisen kommenttiosiosta. Toimitus kiittää kyselyyn vastanneita! Muistakaa osallistua myös tämän viikon kysymykseen.

Lisää luettavaa