Lukijat ovat puhuneet: PS5:n ja seuraavan sukupolven Xboxin olisi syytä pyörittää edellispolvien pelejä!

Viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Taaksepäinyhteensopivuus on äärimmäisen tärkeä asia Pelaajalehti.comin lukijoille.

25.2.2019 13:32

Pelaajalehti.comin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Jatkuvasti otsikoissa keikkuvien uuden sukupolven konsoleiden takia tiedustelimme, kuinka tärkeänä lukijat pitäväisivät, että uudet koneet pyörittäisivät edellispolvien pelejä.

Aihepiiri tuntui kiinnostavan ihmisiä, sillä kyselyyn kerääntyi yhteensä 1150 ääntä. Vastaajista huomattava 49 prosentin enemmistö pitää erittäin tärkeänä ja 24 prosenttia tärkeänä, että PlayStation 5 ja uuden sukupolven Xbox kykenisivät pyörittämään edellispolven pelejä. 20 prosenttia pitäisi ominaisuutta varsin hyvänä lisänä, mutta ei pakollisena.

Näkemyksiä avarrettiin avoimissa lukijakommenteissa.

– Erittäin tärkeänä, eipä ole tuota omaa Pleikka 3:sta tullut käynnistettyä sitten 4:n tultua ja sille olisi pelattavaa, totesi Chadu.

– Vähintään tämän genin peleillä täytyy olla taaksepäin yhteensopivuus seuraavissa konsoleissa. Vanhemmat pelit ovat plussaa, mutta ei kovin vaadittua, tarkensi Andzerx omaa näkemystään.

– Koko homma ei merkkaa minulle mitään jos sitä ei tehdä niin, että pelilevyt toimivat suoraan laitteessa ilman mitään ylimääräisiä latauksia tai muuta, juuri kuten alkuperäisessäkin laitteessa, kertoi zappah.

– Erittäin tärkeää koska alkuperäisiä koneita on yhä vähemmän saatavilla. Mieluummin ottaisin uusiotuotanto konsolin. Valitettavasti laitevalmistajat ovat todenneet ettei niille ole minkäänlaisia markkinoita vaikka kuluttajat vaikuttavat olevan eri mieltä, puntaroi rautahuilu.

– Ihan kiva, mutta ei pakollinen. Ei vain aika tule riittämään palata edellisen konsolin peleihin, kun uudelle koneelle tulee uutta tavaraa. Jos jää jotain tämän sukupolven pelejä pelaamatta, niin pelaan sitten ne kyseisellä raudalla… jos aikaa on, vastasi Celoril.

– Sanoisin että tärkeä. Ainakin mitä olen tilannetta seurannut PS3:lla, monet edellisen konsolin peleistä on ”uusittu” enemmän tai vähemmän penikkatautisina. Tökkivää tekoälyä, bugisia tehtäviä, graafista perseilyä ja ties mitä. Ne uusitut HD-grafiikat ovat hyvin laiha lohtu, kun tiedät pelaavasi muuten paljon huonompaa versiota, joka suorastaa vilisee uusia bugeja. Ja mahdolliset uusitut musatkin ovat yleensä vain varjoja alkuperäisistä melodioistaan. Kenties olen vain huono-onninen, kenties täällä on koko joukko ihmisiä, jotka ovat pelanneet pelkästään hyviä HD remastereita. Mutta minulla saldo hyvien vs. huonojen HD-versioiden välillä painuu väistämättä pakkasen puolelle, kirjoitti mecha_no_maniac.

Tämän viikon kysymyksessä sen sijaan tiedustellaan, suositko nykypäivänä vielä fyysisiä pelejä vai digitaalisia latauksia. Kysymykseen voi vastata täällä.

Kuinka tärkeänä pidät, että seuraavan sukupolven konsoleissa olisi taaksepäinyhteensopivuus edellispolvien peleille?

Erittäin tärkeänä 49 %
 
Tärkeänä 24 %
 
Ihan kiva lisä, mutta ei pakollinen 20 %
 
En erityisen tärkeänä 2 %
 
En lainkaan tärkeänä 5 %
 

 

Lisää luettavaa