Lukijat ovat puhuneet: PS2 on yhä pelikansan suosikki-Pleikkari

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä.

9.5.2022 11:39

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Kuluneen viikon aikana lukijat äänestivät suosikkiaan PlayStation-konsoleista, missä oman äänensä antoi lopulta 815 vastaajaa.

Kyselyn ylivoimaiseksi ykköseksi nousi vanha kunnon PlayStation 2, joka haali äänistä muikean 34 prosentin potin. Retrokoneen perässä olivat laiteperheen uusin vesa PlayStation 5 yhteensä 21 prosentin kannatuksella, kun taas pronssisijalle nousi alkuperäinen Pleikkari 18 prosentin äänisaaliilla.

Mikä on suosikkisi PlayStation-konsoleista?

PlayStation 18 %
 
PlayStation 2 34 %
 
PlayStation 3 10 %
 
PlayStation 4 14 %
 
PlayStation 5 21 %
 
PlayStation Portable 1 %
 
PlayStation Vita 2 %
 

Avoimissa kommenteissa omia valintoja perusteltiin muun muassa seuraavasti.

– Vaikea kysymys, mutta vastasin PS2. PS1 oli kiva konsoli, jolla oli paljon hyviä pelejä, mutta toisaalta alkukantainen 3D-grafiikka ja pelattavuus tietyissä 3D-peleissä ei ole säilynyt tähän päivään kovinkaan hyvin. PS2:sta on hienoja muistoja, ja konsolilla on todella monta kovaa peliä, pohti Izmou.

– Kyllä ykkönen on ykkönen. On ihan totta, että harva peli tuolta ajalta on säilynyt hirveän hyvin tähän päivään saakka, mutta voi herranjestas se radikaali muutos silloin aikanaan. PS1 vei pelaamisen cooliuden tasolle ja mikäs sen paremmin sopikaan teini-ikäiselle finnipäälle, joka oli poistumassa viattomuuden maailmasta cooliuden universumiin, maalaili Almasy.

– Nyt kyllä on paha kysymys, mutta taitaa PS2 viedä voiton. ”Mustan monoliittin” aikana tuli niin rautaisia pelejä pelattua, että melkein liikuttuu nostalgiasta. –– MGS2-3, Sly-trilogia, GTA: San Andreas, Okami, Silent Hill 2-3, Kingdom Hearts 1 ja 2… Tulee ihan kylmiä väreitä kun muistelee näitä, Akki luetteli.

Lisää kommentteja ja perusteluja voi lukea alkuperäisen kyselyuutisen kommenttiosiosta. Toimitus kiittää kyselyyn vastanneita! Muistakaa osallistua myös tämän viikon kysymykseen.

 

Lisää luettavaa