Lukijat ovat puhuneet: Pc yhä useammalla tätä nykyä ensisijainen pelikone

Viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä.

8.2.2022 14:53

Pelaaja.fin viime viikon kysymys on saatu päätökseen ja sen myötä myös tulokset ovat selvillä. Viime viikon kyselyssä päädyimme melko keskeisten perusasioiden äärelle, sillä tiedustelimme mikä on lukijoiden tämänhetkinen ensisijainen pelikone. Vastausvaihtoehdoiksi valittiin tietenkin pc sekä ajankohtaiset pelikonsolit, mutta avointen kommenttien puolella omaa vastaustaan saattoi tarkentaa myös näiden ulkopuolelle.

Vastauksia kertyi tällä erää roimat 1225 kappaletta, joiden perusteella pc on vankistanut mukavasti jalansijaansa pelaajakunnan pääasiallisena pelikoneena. Peräti 39 prosentin enemmistö mieltää yksittäisistä laitteista pc:n ensisijaiseksi pelikoneekseen, minkä lisäksi suosio näkyi myös avointen kommenttien puolella.

– Pc tietysti. Sille on laajin valikoima pelejä, halvimmat pelit ja kunnollinen VR-tuki. Mutta kaikista tärkeintä on vapaus. Vapaus ostaa pelit mistä haluaa, pelata niitä millä ohjaimilla haluaa ja jopa muokata niitä millaisiksi haluaa. Konsolipelaaja on aina laitevalmistajan talutushihnassa. Ainoa syy omistaa konsoli olisi yksinoikeuspelit, mutta niitäkin on alkanut valua pc:n suuntaan, pertusteli Refloni.

– Pc. Sillä menty useita vuosia ja mennään jatkossakin. Paras suorituskyky, paras valikoima, eniten lisälaitteita ja ohjaimia, halvimmat pelit. Monipuolisempi kuin konsolit, puntaroi JUSSSSS.

– Kyllä se suosituin pelikoneeni on nykyään varmaan PC, kun vuosi sitten hommasin ekan peliläppärini. Pääasiassa tosin olen pelannut WoW:ia sekä FFXIV:tä. Toisena tulee sitten Switch, jolla olen pelannut eniten Animal Crossingia (300 tuntia). PS4 on hyvä kolmonen ja kännykkä tulee viimeisenä, tuumi Sundande Kid.

Toiseksi kyselyssä kapusi jo päälle vuoden markkinoilla ollut PlayStation 5, jonka taakse asettui 27 prosenttia vastaajista. Kolmanneksi äänestyksessä nousi 13 prosentin äänisaaliilla Sonyn edellisen sukupolven konsoli PlayStation 4, joka oli vastausvaihtoehdoissa niputettu yhteen kaikkine malleineen.

– PS5 on pää konsoli tällä hetkellä. Satunnaisesti vanhempia Pleikkareita jos rupeaa retro hammasta kolottamaan, kertoi JMNyyssonen91.

Loput vastausjakaumat voi katsastaa ohesta.

Minkä laitteen miellät tällä hetkellä ensisijaiseksi pelikoneeksesi?

Pc 39 %
 
PS4 / PS4 Pro 13 %
 
PS5 27 %
 
Switch / Switch Lite / Switch OLED 7 %
 
Xbox One / Xbox One X 3 %
 
Xbox Series X / Series S 9 %
 
Jokin muu 2 %
 
Ääniä yhteensä: 1225

 

Lisää luettavaa