Lukijat ovat puhuneet: Paras Metal Gear Solid valittiin!

Lukijat ovat valinneet suosikkinsa Metal Gear -sarjasta. Alkuperäinen Solid-trilogia on edelleen kovassa huudossa.

5.11.2018 15:21

Pelaajalehti.com kävi viime viikolla kädenvääntöä parhaasta Metal Gear -pelistä Metal Gear Solidin 20-vuotisen taipaleen kunniaksi. Vastausten perusteella alkuperäisellä Solid-trilogialla on yhä vankka paikka lukijoiden sydämissä.

Lukijoiden suosikiksi nousi Metal Gear Solid 3: Snake Eater peräti 25 prosentin äänienemmistöllä. Toiseksi nousi sarjan maailmanlaajuiseen maineeseen laukaissut Metal Gear Solid myös huomattavalla 20 prosentin äänisaaliilla. Kolmannesta sijasta väännettiin jo hieman enemmän kättä, mutta pronssia lopulta vei 9 prosenttia äänistä saanut Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty – vain yhden prosentin erolla Metal Gear Solid V:een. nähden.

Kyselyyn kertyi yhteensä 1172 ääntä, joista huomattavat 19 prosenttia ei ole tutustunut Metal Gear -sarjaan tai osannut nimetä suosikkiaan.

Metal Gear Solidin julkaisusta on jo hieman yli 20 vuotta. Mikä on paras Metal Gear -peli?

Metal Gear 4 %
 
Metal Gear 2: Solid Snake 3 %
 
Snake’s Revenge 0 %
 
Metal Gear Solid 20 %
 
Metal Gear Solid (Game Boy Color) / Metal Gear: Ghost Babel 1 %
 
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty 9 %
 
Metal Gear Solid 3: Snake Eater 25 %
 
Metal Gear Solid: Portable Ops 0 %
 
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots 7 %
 
Metal Gear Solid: Peace Walker 1 %
 
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes + The Phantom Pain 8 %
 
Metal Gear Acid 0 %
 
Metal Gear Acid 2 0 %
 
Metal Gear Rising: Revengeance 2 %
 
Metal Gear Survive 1 %
 
En osaa sanoa / En ole pelannut Metal Gear -pelejä 19 %
 

Poimintoja lukijakommenteista:

Metal Gear Solid 3 ehdottomasti. Big Bossin ympärillä pyöritään muissakin peleissä, mutta tässä päästään itse pelaamaan hänellä ja nähdään mistä kaikki lähti. Se tuo samalla syvyyttä muihin peleihin, kun tietää ettei kaikki ole niin mustavalkoista. Lopputaistelu ja lopetus tuo väristyksiä vielä tänäkin päivänä, kiteytti MacGyver69.

– Todella vaikea valinta ensimmäisen ja kolmannen Solidin väliltä, mutta ensimmäinen Solid tuli valittua, saattaa olla että nostalgialasit värittävät hiukan tätä valintaa. Vaikka kolmosen viholliskaarti oli ihan kiinnostava, ensimmäisen iski itseeni ehkä hiukan paremmin ja Psycho Mantis kikkailu oli legendaarista, ei sillä että The End kikka oli huono, se vain meni helposti ohi jos ei tiennyt mitä tehdä, puntaroi Angel of Death.

– Vaikea päättää MGS2:n ja 3:n välillä, mutta vastasin nyt kuitenkin kakkosen. Edelleen sarjan (ja Kojiman tähänastisen uran) kunnianhimoisin peli, joka myös on kestänyt edeltäjäänsä paremmin aikaa. Snake Eater on kyllä kokonaisuudessaan ehkä viihdyttävämpi kokonaisuus pelata. Ghost Babel on kyllä myös ollut aina tärkeä peli itselleni, paljasti Ananaz.

– Vaikka ykkönen on legendaarinen niin kyllä kuitenkin tuo Snake Eater taitaa olla se sarjan paras peli. Nelonen oli myös parasta fanserviceä koskaan. Kakkonen oli aikoinaan sarjan ensimmäinen peli jota tuli pelattua (jos ei lasketa MGS:n demoa), olihan siinä omat mielenkiintoiset juttunsa myös. Vaikka vitonen on ehkä pelimekaanisesti parasta mitä sarjalla on tarjota niin valitettavasti tyypillisenä Metal Gear Solid -pelinä se on yksi sarjan suurimpia pettymyksiä. Ei se silti huono peli ole, analysoi OsKu.

***

Vastaa tämän viikon kysymykseen täällä!

Lisää luettavaa