Lukijat ovat puhuneet: Paras Final Fantasy -peli on valittu

Lukijat äänestivät parasta Final Fantasy -peliä. Tässä ovat lopulliset tulokset!

10.12.2018 14:01

Pelaajalehti.comin viime viikon kyselyssä Final Fantasy -sarjan pääosat väänsivät kättä paremmuudesta. Vastausvaihtoehdot päätettiin rajata pääosiin, sillä sarja on tunnetusti rönsyillyt sivuosillaan hyvin moneen suuntaan.

Sarjan parhaat päivät olivat lukijoiden vastausten perusteella noin muutama vuosikymmen sitten, sillä kärkeen nousi odotetusti ensimmäiselle PlayStationille vuonna 1997 alkujaan julkaistu Final Fantasy VII.

Klassikko oli monelle länsimaalaiselle pelaajalle ensikosketus sarjaan, ja se näkyy pelille vyöryneen rakkauden määrässä. Cloud Strifen tähdittämä seikkailu nousi kärkeen 25 prosentin kannatuksella.

FFVII. Aika helposti. 15-kesäsenä peli oli jotain aivan jumalattoman mahtavaa. Ja ensimmäinen peli itselle, jossa oli tarinaa kuljettavaa CGI-pätkää. Jokainen CGI-pätkä pudotti leuan lattiaan, musiikki on edelleenkin hienoa ja vieläkin nousee kylmät väreet kun katsoo pelin alkuanimaatiota. Itseasiassa jopa nyt kun muistelen sitä, tulee mieleen se upea tunnelma jonka sai jo pelkästään siitä. Fiiliksen ja immersion osalta paras peli mitä olen pelannut ikinä. Edes elokuvat ei pääse siihen mitä FFVII antoi aikanaan, tunnelmoi JayeizH.

Toiseksi nousi myös alkuperäisellä PlayStationilla vuonna 2000 julkaistu Final Fantasy IX, jota pidetään monissa piireissä sarjan klassisten elementtien ruumiillistumana. Zidanen fantastinen seikkailu sai kannatusta 13 prosentin verran.

Final Fantasy IX. Paras peli mitä ikinä on tehty. Maailma, tarina ja hahmot ovat aivan mahtavia. Onneksi saatiin siitäkin tuo kohennettu versio, hehkutti Japii90.

Kolmanneksi sen sijaan nousi sarjan PlayStation 2 -aikakauden avaus Final Fantasy X yhteensä 9 prosentin kannatuksella.

– Kyllä se kymppi on se oma suosikkini, pidän strategisesta taistelusysteemistä, tarinan teemoista ja etenkin Spiran rikkaasta ja elävästä maailmasta! Spiran lohduttomuus ja takertuminen elämän pieniin ilon hetkiin jatkuvan pelon alla on varsin sykähdyttävä kokemus. Pidän myös ettei varsinainen pääpahis Sin ole vain yksi julma ukko tai akka, vaan enemmänkin tuhoisaan luonnonvoimaan verrattava, kirjoitti Nelia19.

Vastauksia kertyi yhteensä 1372 kappaletta, joista 22 prosenttia sarja ei kiinnosta lainkaan. Noin 6 prosenttia vastaajista ei sen sijaan kyennyt sanomaan tai valitsemaan suosikkiosaansa, kuten muun muassa Fazu.

– Jätän äänestämättä. Aivan liian kinkkinen kysymys josta voisi vääntää parinkin esseen edestä tekstiä, hän perusteli.

Lopulliset tulokset voi katsastaa ohesta.

Mikä on Final Fantasy -sarjan pääpeleistä suosikkisi?

1. Final Fantasy VII (25 %)
2 .Final Fantasy IX (13 %)
3. Final Fantasy X (9 %)
4. Final Fantasy VIII (7 %)
5. Final Fantasy VI (6 %)
6. Final Fantasy XV 3 %
7. Final Fantasy XIV Online 3 %
8. Final Fantasy XII 2 %
9. Final Fantasy 1 %
10. Final Fantasy V 1 %
11. Final Fantasy IV 1 %
12. Final Fantasy XIII 1 %
13. Final Fantasy III 1 %
14. Final Fantasy XI Online 0 %
15. Final Fantasy II 0 %

 
En osaa sanoa tai valita 6 %
Sarja ei kiinnosta lainkaan 22 %
 
***

 

Lisää luettavaa