Viime viikon kyselytulokset ovat selvillä. Kuluneella viikolla kyselyssä kaasuteltiin autopelien parissa, sillä Suomihan on tunnetusti moottoriurheilukansaa. Sen innoittamina kysyimmekin, kuinka intohimoista autopelikansaa juuri Pelaaja.fin lukijakunta onkaan.

Tässä tulokset:

Pelaatko autopelejä?

Jatkuvasti 9 %
 
Usein 19 %
 
Toisinaan 27 %
 
Harvoin 31 %
 
En koskaan 14 %
 

Ääniä kertyi yhteensä 778 kappaletta. Niiden perusteella mukaan mahtuu enemmän satunnaisempia autopeliharrastajia, sillä kyselyyn vastanneista selkeä 31 prosentin enemmistö kertoi pelaavansa autopelejä harvoin sekä 27 prosenttia toisinaan. Kuten tuloskäyrät osoittavat, myös aktiivisempia virtuaalikuskejakin mahtuu joukkoon ihan mukavasti.

Avointen kommenttien puolella vastauksia avarrettiin muun muassa seuraavanlaisin perusteluin.

– Jatkuvasti pelaan autopelejä. Gran Turismo Sportia yli 300 tuntia tullut ajettua. En malta odottaa että Gran Turismo 7 saapuu PS5:lle. Nyt pelattu Forza Horizon 5 jotain yli sata tuntia. Autot ollu pienestä asti lähellä sydäntä ja oikeita autoja tullut entisöityä useampia. Tiesin jo 6 luokalla että minusta tulee automaalari, paljasti rap.

– Erittäin harvoin, sillä autopelit ovat yksi suurimmista inhokkigenreistäni ikinä urheilupelien ohella. Poikkeuksena tähän ovat lähinnä joku Crash Team Racing (jota on jopa oikeasti hauska pelata) ja Jak X (jota puolestaan pelaan lähinnä hahmojen sekä tarinan takia). Mario Kartit olisivat varmasti myös ihan ok viihdettä, mutta pääsääntöisenä PS-pelaajana ne ovat jääneet kokematta, kertoi mecha_no_maniac.

– Rehellisyyden nimissä varmaan vastattava ”harvoin”. Pelaisin kyllä enemmän, mutta ohjaimen kanssa hommaan on tätä nykyä vähän vaikea motivoitua. Ratilla ja polkimilla pelaisin mielellään, mutta niiden asentaminen on aina niin työn ja tuskan takana, että harvoin sitä vaivaa jaksaa nähdä. Parhaillaan ollut vielä VR-lasit kaiken päälle. Mahtava kokemus, mutta vaatii kyllä ihan erityisen mileentilan ja mielellään lomaa töistä, että tähän viitsii ryhtyä. Täytyy varmaan odottaa rikastumista, että on vara hankkia simuilulle omistettu erillinen huone, Haerski pohdiskeli.

– Jatkuvasti. Sanoisin, että on se genre josta oon eniten kiinnostunu. Tosin en mitään Forzia jne. vaan ihan kunnon simuja. Wreckfest maistuu kyllä näistä ei niin simuista, Kadoogan kirjoitti.

Tämän viikon uudessa kysymyksessä vuorostaan selvitetään, mikä on lukijakunnan suosikki tällä viikolla järjestettävän The Game Awards 2021 -gaalan vuoden peli -ehdokkaista. Vastata ensi viikon maanantaihin asti vaikkapa täältä.

Lisää luettavaa