Lukijat ovat puhuneet: Nostalgia-Nintendo puree kovimmin

Pelaajalehti.comin lukijat suosivat vanhaa kunnon Nintendoa.

20.7.2015 09:23

Nintendon sympaattisen keulahahmo Satoru Iwatan hiljainen poismeno vavisutti viime viikolla pelikansan syviä rivejä perusteellisesti. Miehen muistoa kunnioittaen kysyimme Pelaajalehti.comin lukijoilta, mikä Nintendon lukuisista konsoleista on jättänyt heihin jälkensä. 

Viime viikon kysymys kuului seuraavasti:

Mikä on Nintendo-konsoleista suosikkisi?

1. Super Nintendo (21%)
2. Nintendo Entertainment System (21%)
3. GameCube (15%)
4. Nintendo 64 (13%)
5. Nintendo 3DS (7%)
6. Wii (5%)
7. Wii U (5%)
8. Game Boy Color (4%)
9. Game Boy Advance (4%)
10. Nintendo DS (4%)
11. Game Boy (0%)

Kyselyä johtivat ylivoimaisesti Nintendon vanhemmat kotikonsolit, ja taisto kärkipaikasta oli äärimmäisen tasaväkinen. Nostalginen Super Nintendo kuitenkin kiri edeltäjänsä ohi kolmen äänen hiuksenhienolla etumatkalla. 

Yllätyksellisesti yhtiön uusin käsikonsoli, Nintendo 3DS, pärjäsi kyselyssä paremmin kuin suuremmat Wii-sisarensa. Muut kannettavat vekottimet jäivät kuitenkin pölyyn yskimään: mustavalkoruutuinen Game Boy -parka jäi pahnanpohjimmaiseksi pyöreällä nollan prosentin äänisaldolla.

Lukijakommentteja aiheesta:

Tämä on todella todella paha. Riippuu todella paljon mistä kuvakulmasta melkein katsoo. Nostalgiaa varmaan kaikki eniten antaa se Nintendo 64 jolla sen pelaamisen aloitti, NES oli kanssa, mutta ei jotenkin jättänyt niin paljoa mieleen, tuumaili Marioysikax kommenttiosiossa.

– NES kevyesti kovin konsoli. Niin paljon hyviä muistoja ja pelejä, että pää räjähtää, tiivisti redshift.

GameCube on sanoinkuvaamattoman hieno konsoli, joka yhdistää leikkisän ja vakavan pelaamisen tunteen mestarillisesti. Nintendon historiassa on useita tosi huippuja oman aikansa konsoleita ja mikseipä jälkeenkin päinonnistunyt pohti.

Enää ei vain jaksa huijata itteään ja alkaa lässyttämään kultaisista nuoruusvuosista, nostalgiasta ja muistoista. Jos oikeasti vain yhteen Nintendon konsoliin enää ikipäivänä kyseisistä vaihtoehdoista sais koskea, olis se ehdottomasti 3DS, eikä siitä ole epäilystäkään, kritisoi Napsuh.

Tämän viikon lukijakysely jatkaa samaa linjaa Microsoftin konsolien parissa, ja siihen voi vastata täällä.

Lisää luettavaa