Lukijat ovat puhuneet: Nämä olivat karun kohtalon kokeneen Telltale Gamesin parhaat pelisarjat

Lukijat äänestivät viime viikolla Telltale Gamesin parasta pelisarjaa. Tässä tulokset.

1.10.2018 14:18

Telltale Gamesin karu kohtalo on ollut viime viikkojen kuumimpia puheenaiheita. Tapahtuneen valossa päätimme kysellä Pelaajalehti.comin etusivun viikon kyselyssä lukijoidemme Telltale-suosikkipeliä, ja vastauksia kertyikin huimat 1074 kappaletta.

Pelaajalehti.comin äänestyksessä suosituimmaksi pelisarjaksi nousi odotetusti The Walking Dead peräti 25 prosentin kannatuksella. Toiseksi suosituimmaksi sarjaksi nousi The Wolf Among Us 19 prosentin kannatuksella sekä Tales from the Borderlands kolmanneksi 14 prosentin kannatuksella. Myös huomattavat 18 prosenttia vastaajista ei ole pelannut studion pelejä lainkaan.

Vastausjakauma näyttää kokonaisuudessaan seuraavanlaiselta:

Telltale Gamesin tarina sai karun kohtalon. Mikä oli studion episodipohjaisista pelisarjoista suosikkisi?

Sam & Max 7 %
 
Tales of Monkey Island 4 %
 
Back to the Future 2 %
 
Jurassic Park 0 %
 
CSI: Crime Scene Investigation 0 %
 
Strong Bad’s Cool Game for Attractive People 0 %
 
Law and Order 0 %
 
The Walking Dead 25 %
 
Wallace and Gromit’s Grand Adventures 0 %
 
The Wolf Among Us 19 %
 
Tales from the Borderlands 14 %
 
Game of Thrones 3 %
 
Minecraft: Story Mode 1 %
 
Batman 6 %
 
Guardians of the Galaxy 1 %
 
En ole pelannut studion pelejä 18 %
 
Poimintoja lukijakommenteista:
 
Tales from the Borderlands, joka oli kaikista pelaamistani Telltalen tuotoksista helposti viihdyttävin. Wolf Among Us oli myös loistava erilaisuutensa takia. Aika lailla kaikissahan se tärkein, eli juoni toimii mutta tosiaan kökkö ohjaus sun muu ei kauheasti innostanut koskaan aloittamaan noita teoksia. Niiden parissa kyllä viihtyi kun ne sai joskus aloitettua. Omiksi suosikeiksi valikoituivat sellaiset teokset, jotka jollain tapaa erottuivat tuosta pelivalikoimasta. Suurin osa Telltalen tuotannosta (lähinnä näistä uusista) on tasaisen varmaa settiä, kertoi zappah.
 
– Valintani tapahtuu The Walking Deadin ykköskauden ja The Wolf Among Usin välillä, koska ne ovat ainoat, jotka olen pelannut. Niistä voiton vie Wolf: Film noir -tyyliseen etsivätarina vain istui Telltale-kaavaan kuin nakutettu. Tarina siinä oli sitä samaa TWD:n ykköskaudelta tuttua laatutyötä, joka tosin yhtä lailla vähän lässähti lopussa. Kyllä, The Walking Deadin loppu jäi suhteessa hypeensä minulle hyvin laimeaksi kokemukseksi. Ei tuntunut oikein minkäänlaiselta loppuhuipennukselta vaan odotettavissa olevalta helpon kaavan tear-jerkkeriltä, perusteli Haerski.
 
– Sanoisin muuten Borderlands, mutta Sam & Max: Devil’s Playhousessa oli yhtä hyvä huumori ja paljon paremmat mekaniikat. Se oli peli eikä kökkö animaatioelokuva. Borderlandsin tarina oli parempi, järkeili Refloni.
 
The Walking Deadin ykköskaudesta ”nautin” aikoinaan eniten, mutta koska sitä ei voi valita erikseen, niin vastaus on Tales From the Borderlands.

TWAU oli ihan hyvä, ja muita Telltalen pelejä en ole vaivautunut pelaamaan. Käsikirjoituksen pitää olla vähintään erinomainen, että noista teknisesti kömpelöistä kikkareista saa mitään iloa irti, vastasi Vaapukkamehuw.

 
Tales of Monkey Island. joka kertoo paljon Telltale Gamesin peleistä, sekään kun ei erityisen hyvä ollut, tuumasi zerodaunholy.
 
***

Vastaa tämän viikon kyselyyn täällä!

 

Lisää luettavaa