Pelaajalehti.comin viime viikon kyselyssä tiedusteltiin, muuttiko viime vuosi ennakkotilaustottumuksia. Viime vuonna päivänvalon näkivät ennenaikaisesti esimerkiksi Assassin’s Creed Unity, Halo: The Master Chief Collection, Driveclub ja Sonic Boom: Rise of Lyric. Vastausten perusteella vanhoissa tavoissa on kuitenkin pääsääntöisesti pysytty.

Miten keskeneräisinä julkaistut pelit vaikuttivat ennakkotilaustottumuksiisi?

Olen lopettanut ennakkotilaamisen kokonaan  14%
Olen aikaisemmin tilannut paljon ennakkoon, nyt aion vähentää  11%
Aion vähentää joidenkin julkaisijoiden pelien ennakkotilaamista  19%
Eivät ole vaikuttaneet, jatkan ennakkotilaamista entiseen malliin  14%
En yleensäkään tilaa ennakkoon  42%

Selkeä vastanneiden enemmistö ei tavallisesti tilaa pelejä ennakkoon. Kommenteissa huomautettiin, että muutamat harvat nimikkeet kuitenkin saattavat löytää tiensä hyllyyn ennakkotilauksenkin kautta. Toiseksi suurin joukko kysymykseen vastanneista puolestaan tunnusti menettäneensä luottamustaan joitakin julkaisijoita kohtaan, ja aikoo vähentää lähinnä näiltä tilaamista. Melkein yhtä suuri osuus vastaajista ei kuitenkaan ole antanut menneen vuoden hetkauttaa itseään, vaan jatkaa tilaamista entiseen malliin.

Lukijakommentteja aiheesta:

– Itse ennakkotilaan 5-6 peliä vuodessa ja määrä pysyy samana jatkossa myös. On kiva panostaa kunnolla niihin julkaisuihin joita uskoo pelaavansa enemmän. Destinystä ostin Ghost Editionin joka maksoi 200 euroa, ja nyt 400 pelitunnin jälkeen hintaa huville on tullut 50cent/tunti. Halpa harrastus, iloitsi Rainbow_Dazed.

– Aion vähentää joidenkin julkaisijoiden pelien ennakkotilaamista (tai ylipäätänsä edes ostamista).  Miksi tukisin ubisoftia rahallisesti kun niillä ei tunnu olevan edes kiinostusta tehdä peliä valmiiksi, tylytti frozen.

– Kyllä tämä vuosi mennään sen verran eri merkeissä ettei todellakaan tule ihan mitä vaan ennakkotilattua, julisti UberJonez.

Tutustu tämän viikon uuteen kysymykseen täällä!

Lisää luettavaa