Lukijat ovat puhuneet: Levyasema on yhä erittäin oleellinen ominaisuus seuraavissa pelikonsoleissa

Viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Tulosten mukaan pelaajat eivät ole vielä valmiita luopumaan fyysisistä levyasemista.

18.3.2019 13:00

Pelaajalehti.comin viime viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Viime viikolla kysyimme Xbox One S -konsolin levyasemattomasta mallista pyörivien huhujen innoittamana, onko levyasema yhä oleellinen ominaisuus seuraavan sukupolven konsoleissa.

Mikäli kyselytuloksia on uskominen, ja miksei olisi, levyasemaa pidetään yhä erittäin tärkeänä piirteenä tulevissa konsoleissa. Yhteensä  1015 vastaajasta roimat 76 prosenttia pitää levyasemaa yhä oleellisena. Avoimissa lukijakommenteissa nähtiin myös perusteluja suuntaan ja toiseen.

-Todellakin on [oleellinen] niin kauan kuin toi kauppapaikkojen hinnoittelu on jotain aivan posketonta. Pelit järjestäen kalliimpia kuin fyysisenä ja hinnat pysyy siellä 69,99 siinä missä fyysisillä tippuu huomattavasti nopeammin. Jos näihin asioihin tulis selkeä muutos niin vois muuttua myös mielipide.Mikäli seuraava sukupolvi olis 100% levyasematon, niin kyllä siihen silti siirtyis aika varmasti, mutta kyllä sitä pitkä tovi tulis ensi sivusta seurailtua millaista se elämä digivankilassa on, pohti Napsuh.

-Nykykonsoleita kun voi käyttää myös elokuvien katseluun joka ehdottomasti jää sitten pois jos ei fyysistä asemaa ole. Voi olla että Bluray levyjen myyntikin laskee huomattavasti koska monet juurikin tästä syystä ostavat ennemmin pelikoneen jolla voi tehdä muutakin kuin vain katsoa elokuvia. Eli kyllä itse fyysisen aseman asiaa ajaisin kuitenkin vielä seuraavan konsolisukupolven ajan, puntaroi JATATE.

– Ei haittaa yhtään, vaikka ei olisikaan. Tätä siirtymää on jo tehty minusta tarpeeksi pitkään. Tänäänkin ostin pari peliä Ps storen alesta. Hyvin harvoin on enään tarvetta fyysiseen versioon. Marssin tässä luonto edellä ja kaikki pienikin jätetaakka on pois kuormituksesta. Kehityksestä pitää ottaa sen tuoma hyöty irti kokonaan ja uskoa sen parantavan äiti Maamme ehtyviä luonnonvaroja, Bloodborne tuumi.

– En koskaan tule ostamaan konsolia johon ei voi ostaa pelejä fyysisenä. Ihan vain siksi, että en halua olla näiden konsolivalmistajien hinnoittelun armoilla. Pelit maksaa jo nyt 70€ uutena Sonyltä ja Mikkisoftalta, mitähän ne maksaisi kun niitä ei enää voisi muualta ostaa kuin konsolivalmistajien storeista?, povaili Augustus.

– Jo kilpailun takia ehdottomasti, sillä jos pelit saisi vain konsolien omista kaupoista digitaalisena, niin olisi helppo nostaa hintoja. Nytkin digitaaliset julkaisut ovat sen noin 10e kalliimpia julkaisussa kuin fyysiset. Jos saatavilla olisi pelkästään digitaalisia, niin pelien hinnat nousisivat ainakin 80-90euroon. Kyllä ihminen on kuitenkin ahne, eli kilpailun puuttuminen tekisi tuon. Eli siksi tuen lähes pelkästään fyysisiä tuotteita. Ne työllistävätkin ihmisiä enemmän kuin digitaaliset, vastasi renebauman.

– Levyasema on ehdoton juttu! Pelaamisen lisäksi keräiltävyys on tärkeä peliharrastustani. Lisäksi kilpailukyvyn säilyvyys kun on useampi paikka myymässä pelejä sekä kivijalkakauppojen pysyminen katukuvassa. Ison osan tuo myös se että pelejä voi myydä ja vaihtaa eteenpäin kun ne ovat fyysisessä muodossa. Levyaseman olemassa oloa puoltaisi myös muutaman viikon takainen kysely taaksepäin yhteen sopivuudesta. Olisihan se mahtavaa jos uuteen konsoliin voisi laittaa esimerkiksi Playstation 1 pelin asemaan ja pienen päivityksen jälkeen peli alkaisi pyörimään, kirjoitti Sime.

Tämän viikon kysymyksessä tiedustellaan, milloin olet viimeksi ostanut täysihintaisen pelin. Kyselyyn voi vastata ja vastausta perustella täällä.

Onko levyasema yhä oleellinen ominaisuus seuraavan sukupolven pelikonsoleissa?

Kyllä 76 %
 
Ei 24 %
 
Ääniä yhteensä: 1015
 

Lisää luettavaa