Lukijat ovat puhuneet: Kyllä kiitos GTA6:lle ja Vice Citylle

Tässä ovat viime viikon kysymyksen tulokset ja kootuit avoimet lukijavastaukset.

20.3.2018 20:20

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikon kyselyssä tiedustelimme tuoreiden GTA6-huhujen innoittamina, minne Grand Theft Auto 6 tulisi Pelaajan lukijoiden mielestä sijoittaa. Eniten ääniä haalitsi huhujenkin keskiössä oleva Vice City, jonne kaipasi 39 prosentin enemmistö. 

Myös huomattavat 36 prosenttia vastaajista haluaisi nähdä Rockstarin suursarjan suuntaavan vaihtelun vuoksi johonkin ei-amerikkalaiseen kaupunkiin. Enemmän tai vähemmän vakavissa avoimissa vastauksissa suosittuimpiin ehdotuksiin lukeutuivat tietenkin Suomi ja lukuiset suomalaiset kaupungit.

Kysymyksen vastausjakaumat voi katsastaa ohesta. Ääniä kertyi tällä kertaa 1128 kappaletta.

Minne haluaisit huhumyllyissä pyörivän Grand Theft Auto 6:n sijoittuvan?

Vice Cityyn 39 %
 
Liberty Cityyn 2 %
 
San Andreakseen ja Los Santokseen 5 %
 
Johonkin muuhun amerikkalaiseen kaupunkiin 18 %
 
Johonkin muuhun ei-amerikkalaiseen kaupunkiin 36 %
 

Poimintoja lukijakommenteista:

– Kyllähän se ääni Vice Citylle meni, paljon toivoisin silti myös San Fierroon sijoittuvaa peliä (San Francisco). Ehkä suurempi kysymys itselle olisi kuitenkin että mille aikakaudelle pelin haluaisi sijoittuvan. Vanhempien GTA-pelien hienous varmasti piilee myös siinä miten hyvin ovat saaneet sidottua pelin menneisiin vuosikymmenin. Vice Cityn täytyisi ehdottomasti sijoittua 80-luvun kulta-ajalle, mutta en panisi vastaan 70-luvun San Fierroakaan, vastasi Jonttu_.

– En itse ainakaan usko Rockstarin kykyyn tehdä vastaavaa parodiaa muista yhteiskunnista, sillä ne eivät ole kehittäjille / käsikirjoittajille vastaavalla tavalla tuttuja. Paljonhan Grand Theft Autoissa on kulttuurisidonnaista inside-läppää, johon nyt sattuu vaan ulkopuolisena pääsemään käsiksi, kun hallitsee kielen ja on elänyt yhdysvaltalaisen kulttuurin vaikutuspiirissä. Itselleni ei ole juurikaan väliä minne seuraava GTA sijoittuu, mutta mielellään näkisin jonkun kokonaan uuden kaupungin, tuumi Vaapukkamehuw.

80-90-luvuille sijoittuvaa, mieluiten johonkin Kalifornian aurinko -tyyppiseen miljööhön. Ei ainakaan mitään Lontoota tai muuta, jossa sää on aina synkkä ja sataa! Itelle kolahtaa parhaiten kun mestat on aurinkoisia, totesi Petteri Mylly.

– Tokioon ehdottomasti! Kyseessä on maailman suurin megalopoli, jossa varmasti riittäisi tekemistä. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten GTA-sarjan visio Tokiosta temmellyskenttänä eroaisi Yakuza-sarjasta (jossa pääsee seikkailemaan vain hyvin rajatussa osassa Tokiota), vaati Hayarigami.

Euroopassa joku kaupunki olisi kiva. Suomi olisi todella jees, koska täällä on monipuolinen maasto mitä ei ole ennen GTA:ssa nähty.
Mutta realistisesti ajatellen joku Italian seutu olisi siisti, siihen saisi kaikkea kivaa spagettielementtiä ja mafiaa sotkettua mukaan.
Epäilen kuitenkin että seuraava paikka on Vice City, pohti Henkko Nieminen.

Tämän viikon kysymyksessä tiedustelemme, heräsikö tai palasiko kiinnostus maksullisista loottilaatikoista luopuneeseen Star Wars Battlefront II:een. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

Lisää luettavaa