Lukijat ovat puhuneet: Käsikonsolit eivät ole kuolleet

Viikon kysymyksen tulokset paljastavat, että käsikonsolipelaaminen on elossa ja voi hyvin. Erityisesti yksittäiset pelisarjat vetävät pelaajia kannettavien konsolien äärelle.

16.2.2015 12:45
Pelaajalehti.comin viikon kysymyksen tulokset ovat selvillä. Kyselimme, minkä käsikonsolien parissa vastaajat viettävät aikaansa. Vai jaksavatko kannettavat laitteet viihdyttää ollenkaan?
 
Pelaatko käsikonsoleilla?
 
Kyllä, PlayStation Vitalla   11%
Kyllä, Nintendo 3DS:llä   28%
Kyllä, sekä Vitalla että 3DS:llä   9%
Kyllä, jollakin vanhemmalla käsikonsolilla   5%
Kyllä, mutta pelaan myös kännyköillä tai tableteilla   8%
En pelaa erillisillä käsikonsoleilla, pelaan mieluummin kännyköillä tai tableteilla   13%
En pelaa lainkaan kannettavilla laittella, pelaan vain kotikonsoleilla tai pc:llä   25%
 
Siinä missä neljännes vastaajista viihtyy parhaiten pc:n tai kotikonsolin ääressä, on ero käsikonsolien käyttäjämäärissä huomattava. Ehdottomasti suosituin on Nintendo 3DS, joka vastanneiden mukaan pysyy pinnalla vahvan tarjontansa ansiosta. Esimerkiksi Pokémon-pelisarjan vaikutusta konsolihankintoihin väläyteltiin useammankin kerran keskustelussa.
 
Kutakuinkin yhtä suuri joukko vastanneista ilmoitti pelaavansa joko PlayStation Vitalla tai sekä Vitalla että 3DS:llä. Myös kännykät ja tabletit saavat kannettavina pelilaitteina rakkautta osakseen, vaikka erilliset käsikonsolit eivät viehättäisikään.
 
Lukijakommentteja aiheesta:
 
– Oma 3DS:ni on ajoittain kovemmassa pelikäytössä kuin Wii U ja PC, kiitos juuri tuon käsikonsolien helppouden: niillä voi pelata milloin tahansa, missä tahansa. Jos iskee kiire jonnekin, eikun vain laite lepotilaan, jolloin sen pariin voi palata myöhemmin. Audiovisuaalisemmat pelit toki pelaan mieluummin isommalla näytöllä, vertaili JNyknn.
 
– En ole itsestäni ikinä löytänyt Vita tai 3ds ihmistä.. Kokeilin Vitalla joitakin pelejä kaverin laitteella vaan ei oikein iskenyt.. Ehkä Persona 4 olisi ainoa jonka Vitalla voisi oikeasti pelata. 3ds on vähän tuntematon laite. Ehkä jonain päivänä, puntaroi Slipoveri.
 
– Ennen ajattelin, että hittoon käsikonsolit. Nyt löytyykin nurkista Nintendon 3DS sekä GameBoyColor. Eikä siinä mitään. Eilen ostin sitten vielä Liten. Aika paljon tulee niillä pelailtua aamusin ja ennen kun menee nukkumaan. Myös parasta matkatekemistä! ylisti lyrtsi.
 

Lisää luettavaa