Lukijat ovat puhuneet: Jättimäinen ”ei kiitos” uuden sukupolven Xboxille ja PlayStation 5:lle

Viime viikon kyselyssä utelimme, pitäisikö lukijoiden mielestä seuraava kunnon konsolisukupolvi paljastaa tämän vuoden aikana. Tässä tulokset.

8.1.2018 15:04

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Vuoden ensimmäisessä kyselyssä kysyimme, pitäisikö seuraava kunnon konsolisukupolvi paljastaa vuoden 2018 aikana. Vastausten perusteella pelaajat ovat varsin tyytyväisiä nykytilanteeseen, eikä muun muassa Switchin, PlayStation 4 Pron ja Xbox One X:n myötä uudesta polvesta kaivata vielä edes viitteitä.

Kaikista vastaajista selkeä  68 prosentin enemmistö on vahvasti sitä mieltä, etteivät he halua minkäänlaisia uuden konsolisukupolven julkistuksia vielä useampaan vuoteen tai sitäkin pidempään toviin. Kokonaisluvussa huomioitiin myös konsoleista piittamattomat pc-pelaajat, joita kertyi vastaajiin 14 prosentin verran.

Mikäli pc-vastaajia ei lasketa mukaan, puhtaasti konsoleista kiinnostuneista vastaajista reilu 74 prosentin enemmistö ei halua uutta konsolisukupolvea useampaan vuoteen tai vielä pidempään toviin.

Avoimet lukijavastaukset heijastelivat vahvasti äänestystulosta.

– Eipä mitään tarvetta uusille koneille vielä, enkä usko että sellaista aloitetta ainakaan Nintendon tai Microsoftin toimesta nähdään. Myöskään Sonylla ei ole tällä hetkellä mitään syytä kiirehtiä PS5:n julkistusta koska PS4 myy edelleen todella hyvin. Niin tai näin, alkaapa seuraava ”kunnon” konsolisukupolvi sitten vuoden tai viiden vuoden päästä niin itse en ole niitäkään konsoleita ensimmäisten joukossa ostamassa. Koko konsolusukupolven idea on sitä paitsi melko lailla hämärtynyt, etenkin kun Nintendo tekee täysin omia juttujaan, summasi Balnazzard.

Myös uuden sukupolven puolestapuhujia löytyi, etenkin uudesta ja kiiltävästä tekniikasta kiinnostuneiden keskuudesta.

– Jos halutaan siirtyä 60fps-pelaamiseen konsoleillakin, niin uusi sukupolvi siihen vaaditaan. Esimerkiksi jos kunnollisen Battle Royale -pelin haluaa (60fps ja 100 pelaajaa), niin se vaatii seuraavan sukupolven. Kyllä itse haluasin jo eroon tuosta alitehoisesta Jaguar-prosessorista. Oma veikkaus on, että seuraava sukupolvi tulee kauppoihin 2019 aikana, järkeili akitus.

Lopulliset vastausjakaumat ja lisää lukijakommentteja voi katsastaa ohesta. Vastauksia kertyi yhteensä 967 kappaletta.

Pitäisikö seuraava kunnon konsolisukupolvi paljastaa vuoden 2018 aikana?

Kyllä, ja julkaista myös 5 %
 
Kyllä, mutta varsinaista julkaisua voisi odotella vaikka ensi vuoteen 13 %
 
Ei, hyvin pärjää nykyisillä vielä useamman vuoden 33 %
 
Ei tarvetta vielä pitkään aikaan, juurihan saimme Switchin, Xbox One X:n ja PS4 Pron 35 %
 
Kuka kaipaa konsoleita kun on pc? 14 %
 

Lisää poimintoja lukijakommenteista:

– Kyllä näillä vehkeillä vielä pitäisi vähintään vuosi mennä ilman seuraavien konsolien kiusoittelua. Seuraavana vuonna voi sitten alkaa vähän kiusoittelemaan että 2020 tulee jotain uutta, eli kaksi vuotta olisi vielä nykyisten vehkeiden valtakautta. Saa se enemmänkin puolestani kestää, vastasi zappah.
 

– Tänä vuonna julkistus ja ensi vuonna pihalle. Pro ja X ei saa vaikuttaa uusien konsolien tuloon negatiivisesti. Jos ostit X:n ja/tai Pron, toivottavasti tajusit, että se ei ole seuraavan sukupolven konsoli vaan vain parempi versio Onesta ja PS4:stä. Jos uudet konsolit viivästyy vuosilla noiden romujen takia, niin tuomitsen tuon mallin ihan täysin ja kadun syvästi, että itsekin menin sitä tukemaan, pamautti snaketus.

Ei, koska vastahan molemmilta tulivat jo ”tehomallit”. Eivätkä pelintekijät edes ehtineet perusversioidenkaan rajapintoja raapia, jos otetaan huomioon, miten suuria eroja peleissä oli esimerkiksi 360:llä julkaisupelien ja viimoisimpana ilmestyneiden pelien välillä, pohti Sami Saukkonen.

Toivottavasti ei vielä moneen vuoteen uusia Konsoleita. Switch, Xbox One X & PS4 Pro riittävät viel pitkäksi aikaa, summasi Sakari Kapteeni Suolisolmu.

Tämän viikon kysymyksessä tiedustelemme, minkä kouluarvosanan antaisit päättyneelle pelivuodelle 2017? Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Lisää luettavaa