Lukijat ovat puhuneet: Hyvää pelielokuvaa odotellessa

Menneen viikon kysely paljastaa, että moni haluaisi kiinnostua pelielokuvista. Vuosien varrella nähdyt valkokangassovitukset ovat kuitenkin jättäneet toivomisen varaa. Kolmannes vastaajista ei ole vielä kadottanut toivoaan, vaan kiinnostusta löytyy edelleen.

30.3.2015 10:30

Viime viikolla tahdoimme tietää, kiinnostavatko videopelielokuvat Pelaajalehti.comin kävijöitä. Kävi ilmi, että vastaajissa kytee kyynisyys peleihin pohjaavaa elokuvataidetta kohtaan. Mukaan mahtui kuitenkin myös niitä, jotka yhä jaksavat uskoa:

Kiinnostavatko videopelielokuvat?

Kiinnostavat   28%
Eivät kiinnosta   16%
Periaatteessa kiinnostaisivat, mutta aina joutuu pettymään   56%

Päälle puolet vastaajista ovat vuosien varrella kyynistyneet: pettymys on kovempi kuin kiinnostus. Keskustelun perusteella yhtäältä tuntui risovan elokuvien yleinen laadun puute, toisaalta moitittiin leffojen taipumusta ottaa pelisarjan nimi ja lähteä sen kanssa omille teilleen.

Hieman vajaa kolmannes vastaajista ilmoitti kiinnostuvansa pelileffoista. Kommenteissa mainittiin esimerkiksi Tomb Raider ja Resident Evil oikeasti katsottavina filmatisointeina.

Lukijoiden kommentteja:

– Kyllähän ne kiinnostaa. Vaikka hyvin harvoin pysyvät uskollisena esikuvilleen. Itseä eniten häiritsee nimen omaan se että muutetaan liikaa asioita, jonka jälkeen melkein ainut yhdistävä asia pelin ja leffan välillä on nimi, moitti Smiling Nik.

Wreck-It Ralphin ja juurikin tuon Pixelsin tapaiset pelejä/pelihahmoja yleisesti käsittelevät nostalgiapaukut kiinnostaa, jostain tietystä franchisesta väännetyt leffat taas ei juurikaan, tuomitsi OdeForCruelty.

– Useimmat pelielokuvat jotka olen nähnyt ovat olleet ihan hyviä toiminta elokuvia mutta koska ne ei ole ”pelielokuvia” tai puhtaasti itsenäisiä elokuvia niin pelien fanit eivät pidä niistä eikä pelejä pelaamattomat ymmärrä kaikkea, pohti rautahuilu.

– Yleensä ne vain ovat huonoja. Tai huvittavan huonoja kuten Mortal kombat. Ehkä joskus tulee pelielokuva joka olisi hyvä, toivoi Slipoveri.

Lisää luettavaa