Lukijat ovat puhuneet: Huomattava pelaajaenemmistö suosii yksinpelejä – myös yhteistyöpeleille olisi kysyntää

Viime viikkokyselyssä kysyttiin, oletko enemmän yksinpelien, moninpelien vai yhteistyöpelien ystävä. Näin lukijat vastasivat.

23.11.2021 15:46

Pelaaja.fin viime viikon kyselyssä oltiin perimmäisten asioiden äärellä. Utelimme pitkästä aikaa lukijoiden pelimieltymyksiä varsin ruohonjuuritasolla, sillä pistimme kyselyssämme vastakkain niin yksin-, monin- kuin yhteistyöpelitkin. Vaikka vaihtelu varmasti maistuu jokaiselle, tällä kertaa haettiin nimenomaan sitä ensisijaista preferenssiä.

Kysely keräsi viikon aikana lopulta 845 ääntä, joiden välittämä viesti oli erittäin yhtenäinen. Huimat 81 prosenttia vastaajista ilmoitti olevansa ensisijaisesti yksinpelien ystävä.

– Jos samalta sohvalta pelattavia urheilupelejä (esim. PES) ei lasketa, niin yksinpelit vie sataprosenttisesti allekirjoittaneen peliajan. Nautin pelintekijöiden tekemistä tarinoista, henkilöistä ja haasteista ”parhaassa mahdollisessa seurassa”. Peleistä on mukava keskustella netissä tuttujen ja tuntemattomienkin kanssa, mutta itse pelikokemukseen en kaipaa kavereita, kertoi GrumpyOldMan kyselyn avoimissa kommenteissa.

– Tarinavetoiset yksinpelit. Uusi Guardians of the Galaxy on juuri sitä mitä nykyään kaivataan enemmän. Toivottavasti peli myy hyvin, virkkoi j-urski.

– Yksinpelit pääasiassa. Netissä pelaaminen vie aikaa, helpompi pelata hetkellisiä pyrähdyksiä peliä eteenpäin. Moninpelejä samalla sohvalla ei kovin helposti saa enää järjestettyä kaveriporukalla, elämä vienyt eteenpäin, perusteli Fwank_91.

– Yksinpelit vie vähintään 90% kaikesta ajasta, ellei enemmänkin. Kovin montaa aktiivisesti pelaava frendiä ei löydy ja harvassa ovat ne moninpelit saatika co-op-pelit, joita jaksaisi tuntemattomalla tai täysin satunnaisella porukalla pelata tai yksin kaikkia vastaan, tuumi vuorostaan Balnazzard.

Mielenkiintoista kyllä, perinteisemmät moninpelit jäivät kyselyssä myös yhteistyöpelien jalkoihin viiden prosentin äänierolla. Lopulliset tulokset voi käydä läpi katsauksen lopusta.

– Yhteistyöpelit ovat ehkä eniten omaan makuun, mutta mieluisat ovat vähän harvassa, joten enemmän tulee yksinään sitten pelailtua, harmitteli Pauli4x4.

Myös tämän viikon kyselyssä jatketaan hieman yleisemmällä linjalla. Tällä kertaa pohditaan musiikin ja äänimaailmojen tärkeyttä peleissä. Vastata voi vaikkapa täältä.

Oletko enemmän yksinpelien, moninpelien vai yhteistyöpelien ystävä?

Yksinpelien 81 %
 
Moninpelien 7 %
 
Yhteistyöpelien 12 %
 

Ääniä yhteensä: 845

Lisää luettavaa