Lukijat ovat puhuneet – Fallout: New Vegas- ja Wasteland-kehittäjien päätyminen Microsoftille on positiivinen asia

Microsoft osti Obsidian Entertainmentin ja InXile Entertainmentin. Lukijat puivat viime viikon kysymyksessä, onko kauppa uhka vai mahdollisuus.

19.11.2018 14:25

Microsoftin tuoreimmat pelistudiohankinnat kirvoittivat keskustelua Pelaajalehti.comin viime viikon kysymyksessä. Maineikkaat roolipelistudiot Obsidian Entertainment (mm. Fallout: New Vegas, Star Wars: Knights of the Old Republic II, Alpha Protocol) sekä InXile Entertainment (mm. Wasteland 2, Bard’s Tale IV) ovat nyt osa Microsoftin alati kasvavaa studioperhettä.

Pelaajalehti.comin äänestystuloksessa käy ilmi, että ostos koetaan pelaajien keskuudessa enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Yhteensä 41 prosentin enemmistö näkee ostoksen positiivisena asiana, sillä se muun muassa parantaa Xbox-konsoliyksinoikeuspelien tarjontaa. Myös varsin huomattavat 31 prosenttia vastaajista koki kaupan uhkana, viittaamalla muun muassa Microsoftin historiansa aikana sulkemiin pelistudioihin ja -projekteihin.

– Mahdollisuus, tottakai. Etenkin Obsidianin taloustilanne oli pitkään mitä ilmeisemmin varsin heikko, ja tietenkin Pillars of Eternity -pelien tapauksessa joutuivat hakemaan varat joukkorahoituksen kautta. InXile on käsittääkseni myös rahoittanut pelinsä joukkorahoituksella. Nyt pääsevät työstämään pelejä huomattavasti suuremmalla budjetilla ja taloudellinen tilanne on turvattu pidemmäksi aikaa, nimimerkki Balnazzard perusteli positiivista kantaansa.

– Onko näistä studioista mitään hyötyä jos Mikkis muutaman vuoden ja useiden miljoonien jälkeen peruu kaikki niiden tekemät pelit? UHKA, Brutal1ty maalaili mustia pilviä.

Ääniä kertyi yhteensä 737 kappaletta. Vastaajista 28 prosenttia tapaus ei kiinnostanut lainkaan.

Microsoft osti Obsidian- ja InXile-roolipelistudiot. Uhka vai mahdollisuus?

Uhka 31 %
 
Mahdollisuus 41 %
 
Ei kiinnosta 28 %
 

***

Vastaa tämän viikon kysymykseen täällä!

Lisää luettavaa