Lukijat ovat puhuneet: emme osta keskeneräisiä pelejä

Early Accessia vastustetaan periaatepohjalta.

14.7.2014 10:58

Early Access eli keskeneräisten pelien myyminen innokkaimmille on näemmä tullut jäädäkseen. Aiemmin vain pc:ltä tuttu ilmiö saattaa olla leviämässä myös konsoleille: juuri selvisi, että Sony suunnittelee omaa Early Access -ohjelmaansa PlayStation 4:lle. Sopivasti kysyimmekin viime viime viikolla teiltä lukijoilta, mitä mieltä olette Early Access -peleistä. Tässä tulokset.

Ostatko keskeneräisiä Early Access -pelejä?

En. Ostan periaatesyistä vain valmiita tuotteita. 39%

En. Kesken jääneet esimerkkitapaukset huolestuttavat liikaa.17% 

Kyllä. Mutta vain jos asialla on kokenut kehittäjä, johon luotan. 31% 
 
Kyllä. Haluan tukea Early Accessilla myös tulokkaiden hienoja projekteja. 12%
 
Yli puolet vastaajista ei siis suostu koskemaan Early Access -tavaraan periaatteesta: pelit halutaan valmiina paketteina, eikä ennakkotestaajan rooli miellytä. Early Accessia harkitsevien veteraanikehittäjien iloksi melkein kolmasosa vastaajista on kuitenkin valmis ostamaan keskeneräisen pelin, kunhan sen takana on luotettava tekijä. Varovaisuus on ymmärrettävää, sillä Steam-nettikauppakin on lisännyt jo myyntiehtoihinsa varoituksen, jonka mukaan se ei vastaa siitä, että Early Access -peli saattaa olla huono tai jäädä kokonaan kesken.
 
Tällä viikolla kyselemme MOBA-peleistä. Mikä on suhteesi tähän erittäin trendikkääseen lajityyppiin, jonka kelkkaan joka toinen pelintekijä on hyppäämässä?
 
 
 

Lisää luettavaa