Lukijat ovat puhuneet: Ei vielä PlayStation 5:tä tai uuden sukupolven Xboxia, kiitos!

Viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Asenteet ovat lämpenemässä, mutta enemmistö ei halua aivan vielä uuden polven konsoleita.

24.3.2022 16:46

Viime viikon kyselyn tulokset ovat nyt selvillä. Pelaajalehti.comin etusivun viikottain vaihtuvassa kyselyssä tiedusteltiin viimeksi, kuinka moni lukijoista toivoo PlayStation 5- ja uuden sukupolven Xbox -julkistuksia alkaneen vuoden aikana.

Kysymys oli käytännössä toisinto viime vuoden kyselystä, ja vielä tuolloin näkemykset uutta polvea kohtaan olivat negatiiviset. Tämän vuoden tuloksissa asenteet ovat jo lämpenemään päin. Vaikka paljastus on alkanut kiinnostamaan, suurimmilta osin uusia konsoleita ei aivan heti haluta markkinoille.

Vastaajista 29 prosenttia vastaajista toivoo konsolin julkistusta tälle vuodelle, mutta konsoleiden varsinaista julkaisua myöhemmäksi. Sen sijaan 11 prosenttia kaipaisi laitteita myös kauppojen hyillyille ennen vuodenvaihdetta.

Silti yhteensä 60 prosenttia vastaajista ei halua uusien konsoleiden edes paljastuvan tämän vuoden aikana tai ei ole kiinnostunut lainkaan konsoleista. Ääniä kertyi yhteensä 1102 kappaletta.

Toivotko tälle vuodelle PlayStation 5- ja Xbox Scarlett -julkistuksia?

Kyllä. Uudet konsolit pitäisi paljastaa ja myös julkaista tänä vuonna. 11 %
 
Kyllä. Uudet konsolit pitäisi paljastaa tänä vuonna, mutta julkaista myöhemmin. 29 %
 
En. Uudet konsolit pitäisi paljastaa aikaisintaan ensi vuonna. 28 %
 
En. Uusia konsoleita ei pitäisi paljastaa vielä useampaan vuoteen. 20 %
 
Aivan sama pc-pelaajalle… 12 %
 
Poimintoja lukijoiden kommenteista:
 
– Mitä kauemmin menee, niin sitä parempaa rautaa tulee. Paljastus tänä vuonna ja julkaisu 2020. Ei kannata turhaan kiirehtiä, pitää varmistaa että ei tule pullonkauloja, puntaroi akitus.
 
– En kaipaa vielä uutta konsolia, sillä PS4 on hyvä laite hyvillä peleillä ja itsellä on backlogia mukavasti odottamassa. En edes tiedä mitä uudella konsolilla saavutettaisiin tässä vaiheessa, pohti Monco Carser.
 
– Eipä ole kyllä mikään kiire uudella raudalla. Koitan muutenkin valmistautua henkisesti seuraavan sukupolven skippaamiseen. Konsolisukupolvien välinen ero tuntuu vain kokoajan pienenevän ja uskoisin seuraavan tuovan tullessaan marginaalista parannusta edelliseen nähden, kirjoitti Megaman.
 
– Minäkin pelaan edelleen NES:llä. Olisi silti varsin karua, että mitään uutta ei sen koommin olisi tullut. Pelatkaa te mattimyöhäset PS4:llä ihan rauhassa, mutta antakaa nyt meille muille uutta. Ei se teiltä mitään pois ole. Jos haluatte olla ajan hermolla niin kiristäkää tahtia, vastasi snaketus.

Lisää luettavaa