Lukijat ovat puhuneet: Batmanin paras Arkham-seikkailu on valittu!

Pelaaja.fin viime viikon kysymyksessä pistettiin Batmanin Arkham-seikkailut järjestykseen. Tässä tulokset ja lukijoiden valitut kommentit.

1.10.2019 11:16

Pelaaja.fin viime viikon Batman-aiheisen kysymyksen tulokset ovat viimein selvillä. Lepakkomiehen 80-vuotisen taipaleen innoittamina päätimme udella, mikä viittasankarin kehutuimman pelisarjan, eli Arkham-sarjan, osista on se kaikista paras.

Kyselyn voittajaksi nousi koko sarjan aloittanut ja kaikki aikoinaan laadullaan yllättänyt Batman: Arkham Asylum. Rocksteadyn kehittämä ensimmäinen osa haali yhteensä 42 prosenttia kokonaisäänistä, ja avoimissa kommenteissa peli sai kiitosta etenkin pelimaailmansa hallitummasta rakenteesta ja luonteesta.

– Paljon tiiviimpi paketti verrattuna jatko-osiin. Pidin ensimmäisen pelin metroidvania henkisyydestä, enkä lämmennyt jatko-osien open world meiningille, perusteli Andzerx Arkham Asylumin valintaa.

Arkham Asylum ihan kaikilla meriiteillä. Arkham City oli jo ihan liian iso ja hajanainen kokonaisuus ja Knight sitä samaa toisessa potenssissa. Knight jäi kesken ja saa nähdä tuleeko siihen koskaan palattua. Tarinan puolesta kiinnostaisi nähdä loppuun asti, mutta kun pelin fiilis on se, että sen kokemiseksi pitäisi ihan kirjaimellisesti tehdä 100 tuntia töitä, niin ei kiitos. Asylum oli sopivan tiivis paketti, joka vielä pysyi Rocksteadylla hallussa, mutta sen jälkeen näiden strategia on ollut vain paisuttaa pelejä osa osalta ”menestyskaavaa” rikkomatta. Täydellisestä pelistä onkin valitettavan vaikea jatkaa muulla tavoin ja Arkham-sarja jos mikä joutui tämän uhriksi, myötäili Haerski.

Äänestyksessa toiseksi nousi sarjan toinen osa Arkham City, joka keräsi myös vakuuttavan 37 prosentin äänisaaliin. Tarinan näillä tiedoin päättänyt Arkham Knight sen sijaan kapusi kolmanneksi 16 prosentin kannatuksella.

– Nyt on paha. Asylum on ehkäpä selkeimmin paras kokonaisuus mutta siitä puuttuu viitalla lentely, joka on ihan älyttömän badass, joten sen takia on pakko siirtää katse Cityyn ja Knightiin. Niissä on turhankin paljon kaikkea ”open world”-shaibaa mukana mutta lisien kera ne suunnilleen tarjoavat samaa kuin Asylum. Itseä ei Knightin autoilukohdatkaan haitanneet vaan nimenomaan pidin siitä. Lentämisen lisäksi Knightissa on mahdollista hypätä lentoon suoraan autosta täydestä vauhdista, mikä on yksi siisteimpiä tapoja saapua paikalle rikollisia kurittamaan. Pakko vastata siis Knight, järkeili zappah.

– Vaikea kysymys, kaikki sarjan pelit ovat hyviä. Jopa huonoin eli Origins olisi erinomainen, ellei sitä tarvitsisi verrata muihin. Annetaan ääni kuitenkin Knightille, tankkitaisteluista ja Ubisoft-maailmasta huolimatta. Siinä oli minusta mielenkiintoisin tarina ja monipuolisimmat mekaniikat – muistattehan ne tiimitappelut? Jaksoin jopa tehdä kaikki sivutehtävät, myönsi Refloni.

Tarkemmat tulokset voi katsastaa ohesta. Muista myös vastata tämän viikon kysymykseen!

Batman juhlii 80-vuotista taivaltaan. Mikä on Batman: Arkham -sarjan paras peli?

Batman: Arkham Asylum 42 %
 
Batman: Arkhan City 37 %
 
Batman: Arkham Origins 4 %
 
Batman: Arkham Origins – Blackgate 1 %
 
Batman: Arkham Knight 16 %
 

 

Lisää luettavaa