Lukijat ovat puhuneet: Autopelit, ratilla vai ilman?

Lukijat ovat puhuneet, ja Pelaajalehti.comin lukijoiden painava mielipide autopelien ohjainvalinnoista on nyt selvillä.

30.10.2017 13:30

 

Pelaajalehti.comin etusivulla olevissa kyselyissä tiedustellaan lukijoidemme mielipidettä milloin mistäkin aiheesta.

Viime viikolla utelimme millä tavalla lukijamme pelaavat autopelejä, ratilla vai ilman. Kolmannes vastaajista suosii selkeästi realistisempaa tuntumaa ja he käyttävät rattia ja polkimia. Kaksi kolmesta kuitenkin pelaa autopelinsä ihan vain ohjaimella tai näppäimistöllä. Kommenteissa huomattavaa oli myös VR-laitteiston maininta rattien ja polkimien yhteydessä.

Pelaajalehti.comin kävijät vastasivat kokonaisuudessaan seuraavanlaisesti.

Miten pelaat autopelejä – ratilla vai ilman?

1. Ratilla ja polkimilla 35 %
2. Ohjaimella tai näppäimistöllä 65 %
Poimintoja lukijakommenteista:
 
– Ohjaimella. Rattia en osta, koska en tykkää haaskata rahaa enkä kerätä ylimääräistä elektroniikkaromua. Pidän näitä realismia jäljitteleviä härpäkkeitä muutenkin vähän noloina nörttien juttuna., kirjoittaa Poliisitapaus.
 
– Mulla oli PS1:lle joku halpisratti, jolla tuli pelattua Sports Car GT:tä, mutta nykypäivänä tulee jokaista autopeliä pelattua ohjaimen avulla, koska se on iskostunut selkärankaani aika kunnolla, kommentoi Juhis815.
 
– Ratti ja polkimet (Logitech G29 käytössä) on tietenkin oma henkilökohtainen preferenssi, mutta jossain arcade-kaahailuissa en näe välttämättä tarpeelliseksi kaivaa niitä kiinni koneeseen. Esim. Forza Horizon 3, jonka force feedback on joka tapauksessa aikamoista kakkaa, menee kyllä ohjaimella varsin mainiosti, mutta vaikkapa Dirt Rallyyn tai Project Carsiin ei tulisi mieleenkään lähteä ilman näitä periferaaleja,toteaa Haerski.
 
Tämän viikon kysymyksessä tiedustelemme, oletko huolestunut isojen yksinpelien tulevaisuudesta. Vastata voit kuluvan viikon ajan Pelaajalehti.comin etusivulla tai vaihtoehtoisesti suoraan täällä.

 

Lisää luettavaa