Ikoniseen Klonkku-hahmoon keskittyvä The Lord of the Rings: Gollum on saanut ensimmäisen trailerinsa. Video on vielä enemmän kiusoitteluhenkinen pätkä, jossa sen hintelä päähahmo nähdään kuitenkin jo kulkemassa kovin pahaenteisissä maisemissa.

Trailerin on tuonut julki IGN-sivusto, joka on päässyt hiljattain myös haastattelemaan Gollumia työstävää Daedalicia. Kehittäjät ovatkin jatkaneet sen varmistamista, että tulossa on enemmän hiippailuun, kiipeilyyn ja haarautuvaan tarinaan keskittyvä peli kuin mikään varsinainen toimintateos. Vihollisia päästään kyllä ajoittain kaatamaan yllätyshyökkäyksillä, mutta muuten tarjolla on esimerkiksi ympäristövaarojen välttelyä, apuvälineiden etsimistä ja erityisapureiden tarjoamien kykyjen hyödyntämistä. Yleisesti tyyliltään kehittäjät ovat halunneet verrata teostaan Prince of Persia -sarjaan.

Haarautuvan tarinankin suhteen on saatu tarkennusta sen verran, että vaikka Klonkun itsensä kohtalo on Taru sormusten herrasta -kirjojen myötä jo selvä, vaikuttavat tämän teot silti tätä ympäröivään maailmaan, sen asukkaisiin sekä Klonkun eleisiin ja tapoihin, joilla tämä kokee kohtaamiaan asioita. Päätöksiä tekemällä hahmon kahdesta eri persoonasta toisesta kun muodostuu dominoivampi osa hahmoa, mikä heijastuu niin tämän animaatioihin, äänimaailmaan kuin jossain määrin pelattavuuteenkin.

Avointa maailmaa peliltä ei kannata odottaa. Vaikka muutamia vapauksia tutkiskelussaan voidaankin nähdä, on Daedalicilla ollut tarkoituksena tarjota tiiviimpi, enemmän kenttävetoisempi pelikokonaisuus.

Kokonaisuudessaan IGN:n haastattelun voi lukaista läpi tästä.

Lord of the Rings: Gollum on määrä julkaista ensi vuonna PlayStation 5:lle, Xbox Series X:lle ja pc:lle. Kuvia pelistä paljastui aiemmin alkuvuodesta.

Lisää luettavaa