The Lord of the Rings: Gollum -kehittäjä ostettiin – pelitalo Daedalic Entertainment uuteen omistukseen

Nacon vahvistaa kehitys- ja julkaisumuskeleitaan Daedalic Entertainmentilla.

18.2.2022 20:19

Pelialan yrityskaupat sen kuin jatkuvat. Tällä erää ranskalaisjulkaisija Nacon on ilmoittanut aikeistaan ostaa saksalaispelitalo Daedalic Entertainment kaupalla, jonka kokonaisarvon kerrotaan olevan noin 53 miljoonaa euroa.

Hankinnalla Nacon haluaa vankistaa pelinkehityskapasiteettinsa ohella myös indiejulkaisupuoltaan, josta vuonna 2007 perustetulta Daedalicilla löytyy kokemusta 15 vuoden ajalta. Kaupasta ilmoittavassa tiedotteessa Daedalicin luvataan jatkavan suurella autonomialla kehitys- ja julkaisutoimiaan, joita tuetaan jatkossa Naconin markkinointi-, myynti- ja julkaisumuskeleilla. Daedalicin johdossa jatkaa näillä tiedoin sen perustaja ja toimitusjohtaja Carsten Fichtelmann.

Kyseessä on jo toinen Naconin ilmoittama yrityskauppa tässä kuussa. Viime viikolla se ilmoitti hankkivansa myös Edge of Eternity -kehittäjä Midgar Studion.

Daedalic on ollut viime vuosien ajan otsikoissa erityisesti Klonkku-teemaisella The Lord of the Rings: Gollum -pelillään, jota se on työstänyt juurikin yhteistyössä Naconin kanssa. Yhteistyö on syventänyt välejä, ja yhteisen taipaleen aloittava kauppa olisi määrä sinetöidä vielä vuoden loppuun mennessä. Daedalicin aiempiin peleihin lukeutuu muun muassa sellaisia nimiä kuin Ken Follett’s The Pillars of the Earth ja Blackguards-sarja.

The Lord of the Rings: Gollum olisi nykytietojen valossa määrä julkaista tämän vuoden aikana alustoinaan Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch ja pc.

Lähde: Nacon

Lisää luettavaa