Lisää tiloja, karttoja ja muuta – Hitman 3 aloittaa uuden murhavuoden ja saapuu Steamiin

Tulossa muun muassa roguelike-pelien innoittama pelitila.

14.1.2022 09:42

Uusi joukko Hitman 3 -sisältöä aloittaa tulonsa peliin ensi viikolla 20. tammikuuta.

Tuolloin alkunsa saa pelin niin sanottu Year 2 -kausi, johon kuuluu näin alkuun osaksi uusi ilmainen Elusive Target Arcade -pelitila. Kyseessä on astetta erilaisempi näkemys pelin aiemmista Elusive Target -tehtävistä, sillä siinä pelaajalle asetettavat haasteet eivät koostu yksittäisistä haasteoperaatioista vaan useammasta tappotehtävästä kerralla.

Elusive Target Arcade -haasteista tekee poikkeuksellisen myös se, että ne eivät poistu pelistä saapumisensa jälkeen. Täysin paineetta niitä ei lähdetä sillä suorittamaan, sillä mikäli suorittamansa haasteen sattuu mokaamaan, voi sitä kokeilla uudelleen vasta seuraavana päivänä.

Tammikuun 20. päivä Hitman 3 vastaanottaa pc:llä myös oman virtuaalitodellisuustilansa, joka on aiemmin ollut koettavissa vain PlayStation 4 -versiossa. Pc:llä tila kokeekin muutamia parannuksia. Sen ohella, että se tukee pc:llä monipuolisempia virtuaalitodellisuusohjaimia, on muun muassa tilan heitto-ominaisuuksia hiottu eteenpäin.

Samalla kertaa Hitman 3 löytää tiensä vihdoin Steaminkin valikoimaan. Tuolloin sekä pc:lle että konsoleille tupsahtaa saataville lisäksi Hitman Trilogy -paketti, joka ujuttaa sisään kerralla kaiken uuteen Hitman-trilogiaan kuuluvan sisällön. Hintaa paketille ei ole vahvistettu, mutta sitä sopii odottaa heti myös Game Pass -palveluun niin Xboxeilla kuin pc:lläkin.

Year 2:n anti ei tietenkään jää vielä tähän. Myöhemmin kuluvan vuoden aikana odotettavissa on ensinnäkin säteenseuranta- ja Intel XeSS -tuki pc:lle. Uusia karttoja on niitäkin luvassa. Näistä yhtenä IO on kiusoitellut työnimellä Rocky kulkevaa lokaatiota, joka näyttäisi sijoittuvan öiseen tropiikkiin.

Myöhemmin keväällä Hitman 3:een sopii yhtälailla odottaa roguelike-pelien innoittamaa Freelancer-tilaa. Siinä suoritettavaksi saadaan useammasta tehtävästä koostuva kampanja, jossa pelaajat valitsevat tehtävien järjestyksen. Näin lopulta vaikutetaan siihen, millaisissa olosuhteissa he päätyvät jahtaamaan kampanjan lopullista pääpomoa, jonka ulkonäkö ei ole tiedossa ennakkoon. Varusteiden hallintaa on tilassa myös rajattu, sillä apuvälineitä haalitaan ensisijaisesti kampanjan sisäisen kaupan kautta. Mikäli pelaaja kuolee, menettää tämä kaikki kampanjassa haalimansa esineet. Esineet poistuvat yhtälailla käytöstä, jos ne sattuu pudottamaan hallustaan.

Uuden sisällön esittely tapahtui hajanaisten pelikuvamaistiasten ohella alle upotetulla videolla.

Lisää luettavaa