Liika on liikaa – kulttipeli Factorio sai virallisen julkaisupäivän, jotta kehittäjät eivät nysväisi sen kanssa loputtomiin

Factorio on päivätty, eikä niinkään markkinointimielessä.

17.11.2019 14:03

Liukuhihnojen kokoamisesta tyydyttävää hommaa tehneellä Factoriolla on viimein virallinen vaikkakin myös kovin kaukainen julkaisupäivä. Peliä on ollut mahdollista pelata early access -muodossa jo vuodesta 2016 asti, mutta tavoitteekseen kehittäjä Wube Software on nyt asettanut, että peli saavuttaa 1,0-version 25. syyskuuta 2020.

– Koemme, että Factorion kehitys on viemässä aivan liian kauan. ”Se on valmis, kun se on valmis” -tyylinen lähestymistapa on palvelunnut meitä hyvin korkealaatuisen tuotteen tekemisessä, mutta mikäli jatkaisimme vastaavalla tavalla, tekisimme tätä käytännössä loputtomasti, Factorion blogissa todetaan.

Blogitekstin mukaan tarkan aikamääreen asettaminen auttaa Wuben tiimiä keskittymään nyt tärkeimpiin osa-alueisiin ja tehdä niiden saralla, mitä ehtivät. Julkaisun koittaessa kehittäjien olisikin sitten aika ottaa tauko ja jatkaa siitä sitten uusien ominaisuuksien ja sisällön luomista, mistä tekijät tapaavat nauttia eniten. Factorion työstö ei siis tyssää 1.0-versioon, vaan kehittäjät käytännössä laittavat itsensä priorisoimaan asioita enemmän.

Factoriohan on eräänlainen rakentelu- ja hallinnointipeli, jossa tarkoituksena olisi päästä pois muukalaisplaneetalta, johon pelaaja on haaksirikkoutunut. Tämä tapahtuu rakentamalla käytännössä aina vain monimutkaistuvia koneita, jotka sekä keräävät resursseja maailmasta että muuttavat niitä erilaisiksi muiksi tarpeellisiksi asioiksi.

Lähde: Factorio (kotisivu)

Lisää luettavaa