Levine: Uskontojen ymmärtäminen teki Bioshock Infinitestä paremman pelin

Irrational Gamesin Ken Levine puhuu uskontojen vaikutuksesta tarinankerrontaan.

22.1.2013 08:17

Irrational Gamesin perustajajäsen Ken Levine ei ole uskonnollinen mies. Silti maaliskuulle lykkäytyneen Bioshock Infiniten yksi pääteemoista on uskonto. Levine kertoi Official PlayStation Magazinelle miten henkevät keskustelut hartaimpien työkavereiden kanssa vaikuttivat pelin kehitykseen.

– Yksin pelin päähenkilöistä koki lähes täydellisen muutoksen keskustelujemme jälkeen, sillä ymmärsin vihdoin jotain merkittävää uskosta, Levine myöntää.

– Muistutin kuitenkin heitä, että en aio muuttaa peliä saadakseni hyväksyntää. Uusi ymmärrykseni sai minut huomaamaan miten paljon parempi tarina voisi olla. Olen erittäin iloinen saamastani palautteesta. Ei sen takia, että olisin mitenkään loukannut ketään, he vain osoittivat minun kertovan heikompaa tarinaa kuin voisin.

Nähtäväksi jää, miten filosofiaa, uskontoa ja tiedettä käsittelevä Bioshock Infinite otetaan vastaan. Pelistä löytyy varmasti viittauksia moniin uskontokuntiin, ja kuten olemme aikaisemminkin voineet nähdä, on mitä pienimmistäkin yhtäläisyyksistä vedetty herneet nenään.

Lähde: Joystiq

Lisää luettavaa