Legendaarinen Neversoft jätti hyvästit liekehtivissä merkeissä

Neversoft on ensi viikosta alkaen osa Infinity Wardia. Näin ollen asioita piti tietenkin sytyttää tuleen.

13.7.2014 11:15

20-vuotiaan Neversoft-pelistudion taival on saapunut päätökseensä. Kuluvan viikon päättymisen myötä Activisionin vanha luottostudio on liittymässä virallisesti osaksi Call of Duty -kehittäjä Infinity Wardia ja näin ollen Neversoft on käytännössä enää silkka muisto vain.

Täysin ilman meteliä Neversoft ei ole kuitenkaan jättänyt maailmaa. Pitkin sosiaalista mediaa muun muassa studion vanhat työntekijät ovat julkaisseet läjän kuvia, jotka näyttävät, millaisin elein vanha studio hyvästeltiin. Tempauksista näyttävin oli varmasti vanhan legendaarisen silmämunalogon iskeminen rovioon, mutta sen ohella studion työntekijöistä kukin näyttää myös vastaanottaneen varsin päheän Neversoft-brändätyn veitsen.

Activisionin suunnitelmat yhdistää Neversoft ja Infinity Ward yhdeksi ”superstudioksi” nousivat julkisuuteen alkujaan viime toukokuussa. Julkaisijajätti innostui ideasta, sillä studiot ovat aiemmin tehneet jo vankkaa yhteistyötä Call of Duty -sarjan parissa. Asiaa toki myös helpotti se, että Infinity Ward ja Neversoft ovat olleet käytännössä toistensa naapureita.

Kenties tänäkin päivänä Neversoft tunnetaan parhaiten Tony Hawk -rullalautailusarjan luojana. Vuosien varrella studio ehti kuitenkin tehdä paljon muutakin kuin vain skeittailla, mistä todisteeksi on jäänyt esimerkiksi niin villin lännen teemalla varustettu Gun, Bruce Willisin tähdittämä Apocalypse, musiikkipelisarja Guitar Heron monet myöhemmät osat sekä vuonna 2000 julkaistu Spider-Man-seikkailu.

Lähde: Neversoft (Twitter), Matt Canale (Twitter), Stephanie Bayer (Twitter)

Lisää luettavaa