Legendaarinen Myst täyttää 25 vuotta – koko sarja palaa päivitettynä

Seikkailupelien klassikko Mystia juhlitaan tänä vuonna uusiojulkaisuilla, jotka auttavat päivittämään koko sarjaa paremmin tätä päivää varten.

18.3.2018 04:56

Syyskuussa tulee kuluneeksi 25 vuotta seikkailupeli Mystin alkuperäisestä julkaisusta. Amerikkalaisen Cyan-pelistudion luomus oli saapuessaan vaikutusvaltainen hitti, joka ei pelkästään vain jättänyt huomattavaa jälkeä populaarikulttuuriin, vaan oli tovin aikaa myös kaikkien aikojen myydyin pc-peli, kunnes The Sims lopulta syrjäytti sen vuonna 2002.

Pitkää taivalta juhlistaakseen Cyan on ilmoittanut julkaisevansa myöhemmin tänä vuonna päivitetyn version kaikista Myst-peleistä tähän asti. Tempaus on jotain, mitä kehittäjät ovat halunneet tehdä jo pidemmän aikaa, mutta pelien toisistaan erilliset oikeudet olivat estäneet tämän aiemmin. Vieläkään Cyan ei ilmeisesti omista täysin kaikkia sarjan osia, mutta studion henkilöstön mukaan he ovat onnistuneet silti löytämään kaikki oikeat ihmiset hankkeen toteuttamista varten. Jopa keräilyintoisille Cyan lupaa julkaista peleistä vielä koko sarjan kattavan fyysisen 25-vuotisjuhlapaketin.

Lisätietoja uusiojulkaisusta kuullaan myöhempänä ajankohtana.

Cyanilla ollaan lisäksi varsin vakuuttuneita siitä, että Myst-sarja olisi laajentumassa jossain vaiheessa vielä uusillakin peleillä. Toistaiseksi sen sisuksissa halutaan kuitenkin keskittyä klassikkosarjan osalta osalta ensin muisteluhankkeeseen. Parhaillaan sen tiedetään työstävänsä myös jonkinlaista virtuaalitodellisuuskeskeistä Firmament-peliä.

Lähde: Myst (kotisivu)

Lisää luettavaa