The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom oli alkuvuoden myydyin peli Suomessa ja koko Euroopassa – Hogwarts Legacy ja EA:n viimeinen FIFA seurasivat perässä

Arvostelumenestys kääntyi myös myyntimenestykseksi.

19.7.2023 05:01

Alkuvuoden 2023 Euroopan myydyimmät pelit on paljastettu.

Myydyimmät pelit on paljastanut markkinatutkimusyhtiö GfK, joka seuraa fyysisten pelien myyntiä Euroopassa. Pelimyyntien kärkipaikka meni Nintendon toukokuussa julkaistulle The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomille, joka nappasi aikaisemmin myös alkuvuoden 2023 parhaaksi arvioidun pelin tittelin.

Tears of the Kingdomin jälkeen toiseksi myydyin julkaisu oli alkuvuodesta ilmestynyt velhoseikkailu Hogwarts Legacy. Kolmannelle sijalle myyntitilastoissa ylsi EA Sportsin toistaiseksi viimeiseksi FIFA-lisenssiä kantavaksi peliksi jäävä FIFA 23.

GfK julkaisi myös maakohtaiset kärkikolmikot alkuvuodelta. Suomen kärkikolmikko oli sama kuin koko Euroopassa, mutta muissa maissa mukaan mahtui myös hienoisia poikkeuksia. Slovakiassa uusi Zelda ei yltänyt kolmen myydyimmän pelin joukkoon, vaan FIFA 23:n ja Hogwarts Legacyn jälkeen myydyin peli oli NHL 23. Saksassa ja Sveitsissä kolmannelle sijalle taas ylsi Mario Kart 8 Deluxe. Muualla kärkikolmikko oli sama, vaikka myyntikärjen järjestyksessä olikin jonkin verran vaihtelua.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa