Legend of Zelda: Breath of the Wild sai viimein paikkansa virallisessa Zelda-aikajatkumossa, mutta…

Nintendo on vahvistanut, että Breath of the Wild on tarinallisesti tällä hetkellä Zelda-saagan viimeinen osa.

7.8.2018 12:31

Vaikka The Legend of Zelda -sarjan jokainen peli on yleensä täysin oma kokonaisuutensa, on sarjan virallinen aikajana yksi fanikunnan suosituimpia keskustelunaiheita. Etenkin sarjan uusimman osan Breath of the Wildin sijainti tapahtumaketjussa on herättänyt runsaasti spekulaatiota, sillä Nintendo on tähän asti jättänyt tiedon hyvin pitkälti arvailujen varaan.

Nyt Nintendo on päivittänyt sarjan virallisen aikajanan japaninkielisellä Zelda-sivustollaan, jossa Breath of the Wild on sijoitettu kronologisesti sarjan viimeiseksi peliksi. Monen muun sarjan kohdalla tämä tieto riittäisi, mutta Zelda-pelien aikajana jakautuu Nintendo 64:n klassisen Ocarina of Time -seikkailun aikamatkustusteeman myötä kolmeen eri haaraan, joissa jokaisessa Hyrulen valtakunnan historia on lähtenyt eri suuntiin.

Nintendo ei kuitenkaan tarkenna, mille kolmesta aikajanasta Breath of the Wild on jatkumoa. Tämä ei helpota fanien tiedonjanoa, sillä vuoden aikana pelistä itsestään on löydetty lukuisia viitteitä jokaiseen aikajanaan.

– Sen pitäisi jäädä pelaajien mielikuvituksen varaan, eikö? pelin ohjaaja Hidemaro Fujibayashi muotoilee japanilaisen Famitsu-pelimedian tuoreessa haastattelussa.

Nintendon ikivihreän sarjan pelien välillä on usein kulunut vuosisatoja, ellei jopa -tuhansia, mutta etenkin tuoreemmissa osissa Zelda-universumiin on rakennettu selkeämmin virallista aikajanaa. Sarjan osat ovat kuitenkin aina suunniteltu tarinan sijaan itse peli edellä, mikä on aiheuttanut tarinaintoilijoille jatkuvasti päänvaivaa. Virallinen aikajana esiteltiinkin pelikansalle vasta vuonna 2011.

– Hyrulen historia muuttuu ajan myötä. Uutta peliä suunnitellessamme seikkailu saattaa sopia täydellisesti johonkin aikajanan kolkkaan, mutta toisinaan näin ei käykään ja joudumme muuttamaan sijoitusta. Itse asiassa päätettyä historiaa on hienosäädetty monta kertaa, myöntää sarjan pitkäaikainen tuottaja Eiji Aonuma.

Fujibayashi kertoo, että kehitystiimin sisällä aikajanan muovaamista on ryhdytty kutsumaan uudelleentulkitsemiseksi.

– Tarkalleen ottaen emme oikeastaan muuta aikajanaa, vaan sarjan edetessä uusia yksityiskohtia ja totuuksia astuu valoon, hän selittää.

Zelda-aikajanan muovaaminen onkin todennäköisesti tällä hetkellä erittäin ajankohtaista kehitystiimin keskuudessa, sillä Nintendo työstää jo täydellä vauhdilla jatkoa arvostelumenestykselleen.

Breath of the Wild on kaikkien aikojen paras The Legend of Zelda. Se on myös hyvin mahdollisesti kaikkien aikojen paras videopeli, kehui myös Markus Heino Pelaaja-lehden taannoisessa arvostelussa.

Lähde: Siliconera, Famitsu

Lisää luettavaa