League of Legendsin maailmanmestaruuskisojen katsojaluvut ovat huippuluokkaa jopa perinteisempiin urheilutapahtumiin verrattuna.

Peliä kehittävä Riot Games on koostanut suurten urheilujuhlien katsojamääristä vertailuasteikon, jonka puitteissa League of Legends sijoittuu aivan kärkikolmikkoon. Viime vuonna 27 miljoonaa katsojaa keränneet MM-kisat peittoavat luvuissa muiden muassa The Masters -golfturnauksen, NBA-koripallofinaalit sekä NHL:n Stanley Cupin. Myös Dota 2:n miljoonien dollarien arvoisella The International -turnauksella on vielä petrattavaa LoL:iin verrattuna. 


Jopa League of Legends kuitenkin häviää yli sadan miljoonan katsojan Super Bowlille reippaasti, mikä ei liene yllätys kellekään tapahtuman uskomattoman mittakaavan valossa. 

Elektronista urheilua ei ehkä voi verrata suoraan perinteisempään kisailuun, mutta se on kuitenkin osoittanut viime aikoina jakavansa monia piirteitä isoveljensä kanssa: yli 600 miljoonan dollarin arvoisella alalla on jopa omat doping-kohunsa.

League of Legends -kisahulinasta nautitaan seuraavaksi viikon kuluttua länsinaapurissa, kun pelin Championship Series -kesäkauden Euroopan finaalit ratkaistaan Tukholmassa. 

Lähde: Riot Games

Lisää luettavaa