League of Legendsin kehittäjä kokonaisuudessaan kiinalaisomistukseen

League of Legendsin kehittänyt Riot Games on kokonaisuudessaan nyt kiinalaisen Tencent-yrityksen hallussa.

18.12.2015 14:15

Kiinalainen internet-jättiläinen Tencent omistaa nykyisin kokonaisuudessaan League of Legend -kehittäjä Riot Gamesin. Asia on tullut ilmi studion kotisivuilla torstaina julkaistussa lyhyessä tiedotteessa, jossa Riot kertoo muuttaneensa tapahtuman myötä työntekijöilleen tarjoamiaan kannustinjärjestelmiä.

Tencent on omistanut Riot Gamesista enemmistöosuuden jo aina vuodesta 2011 asti. Reilu vuosi sitten yhtiön omistusosuus Riotista olikin jo mojovat 92,78 prosenttia.

Riot Games on päämajaltaan Yhdysvalloissa sijaitseva yritys, jolta löytyy nykyisin toimistoja tosin myös niin Euroopasta kuin Aasiastakin. Studio tunnetaan toistaiseksi nimenomaan vain verkkopohjaisesta League of Legends -areenatoimintapelistään, mutta se ei ole haitannut yhtiön kasvuvauhtia. Vuosi sitten tammikuussa yhtiö ilmoitti, että League of Legendsia pelaa kuukausittain huimat noin 67 miljoonaa pelaajaa.

Riot ei ole myöskään seissyt tumput suorina kultakaivoksensa kanssa. Hiljattain yhtiö ilmoitti, että se suunnittelee peliinsä ensi vuodeksi varsin suurta päivitystä.

Riot Games ei ole ainut länsimainen yritys, jonka sopassa Tencent on sormiaan pitänyt. Yhtiö omistaa myös osuuksia esimerkiksi Epic Gamesista ja Activision Blizzardista.

Lähde: Riot Games, Ars Technica

Lisää luettavaa