HBO esitti ensimmäisen The Last of Us -tuotantokauden tämän vuoden keväällä. Joelin ja Ellien tarinan on määrä jatkua vielä useamman kauden verran, mutta sarjan luoja ei ole myöskään mahdollisia spin-offeja vastaan.

Craig Mazin, joka työskenteli aiemmin palkitun HBO-hitti Chernobylin parissa, kertoo tuoreessa haastattelussaan, ettei hän missään nimessä ole sulkenut pois lisäosien mahdollisuutta. Eikä hän usko kollegansa Neil Druckmannin vastustavan tällaista ajatusta myöskään. Tästä huolimatta hän ei kuitenkaan näe itse lähtevänsä osallistumaan suuremmin mahdollisen lisäosan tuotantoon, vaikka studio sellaista joskus alkaisikin kehittelemään.

”En tiedä kuinka paljon enemmän The Last of Usia pystyisin henkilökohtaisesti tekemään. Tällaiset sarjat ovat kovin suuria [projekteja ja] käytän jo yhden kallisarvoisista jäljellä olevista hyvistä vuosikymmenistäni tämän tarinan kertomiseen”, Mazin selittää.

Oikeanlainen ja toimiva lisäsarjaidea saisi kuitenkin häneltä täyden henkisen tuen. Tärkeintä olisi se, että uutta sarjaa lähdettäisiin työstämään samanlaisella aidolla omistautuneisuudella, huolella ja rakkaudella kuin millä Mazin, Druckmann ja heidän muu työtiiminsä ovat tuottaneet lippulaivasarjaa tähän mennessä.

Mazin ei kuitenkaan ole käynyt vielä käytännön keskusteluja sarjan tarinan laajentamista spin-offien puolelle. Kaikki hänen ja Druckmannin aika sekä energia on suunnattu tällä hetkellä lippulaivasarjan suuntaan. The Last of Us onkin uusittu jo toiselle tuotantokaudelle, joskin sen eteneminen on parhaillaan jäissä käynnissä olevien käsikirjoittajien sekä näyttelijöiden lakkojen seurauksena.. 

Sarjan ykköskauden virallista traileria pääsee katselemaan alta.

Lähde: The Wrap, IGN

Lisää luettavaa