The Last of Us kääntyy HBO-sarjaksi – Chernobyl-luoja käsikirjoittaa ja tuottaa

Neil Druckmann ja Craig Mazin lyövät hynttyyt yhteen tuodakseen The Last of Usin HBO:n ohjelmatarjontaan.

6.3.2020 08:34

Naughty Dogin menestyspeli The Last of Us on saamassa elokuvan sijaan sittenkin televisiosovituksen. Uudesta hankkeesta on tiedottanut viihdeyhtiö HBO, jolle sitä kehittää Sony Pictures yhteistyössä PlayStationin oman PlayStation Productions -tuotanto-osaston kanssa.

Hankkeesta osan vetovastuusta ottaa alkuperäisen pelin luova vetäjä Neil Druckmann, joka toimii niin ohjelman käsikirjoittajana kuin vastaavana tuottajana. Hieman yllättäen samoja tehtäviä hoitaa myös Craig Mazin, joka loi viimeisimpänä Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuutta käsitelleen ylistetyn Chernobyl-minisarjan.

– Mahdollisuus tämän henkeäsalpaavan taidetoksen sovittamiseen on ollut unelmani jo vuosia ja olen otettu, että voin tehdä sen yhteistyössä Neilin kanssa, Mazin hehkuttaa elokuvasivusto The Hollywood Reporterille.

Naughty Dogin myöskin luoman Uncharted-sarjan tavoin The Last of Usista kaavailtiin aluksi omaa elokuvaansa. Viihdesivusto IGN raportoi nyt kuitenkin lähteisiinsä perustuen, että sarja on nimenomaan ottanut kyseisen hankkeen paikan.

Minkäänlaista aikataulua HBO:n The Last of Usille ei ole annettu. Pian on kuitenkin kokonaan uuden The Last of Us -pelin paikka, sillä The Last of Us Part II julkaistaan 29. toukokuuta PlayStation 4:lle.

Lähde: The Hollywood Reporter, IGN

Lisää luettavaa