Lähteet: Uusi Grand Theft Auto -peli on kehityksessä – hahmottuu toivottavasti terveemmän työkulttuurin alla

Rockstar pyrkii kehittämään seuraavan Grand Theft Auton terveemmissä työolosuhteissa.

16.4.2020 19:05

Uusi Grand Theft Auto -sarjan peli on parhaillaan varhaisessa kehitysvaihessa, pelisivusto Kotakun tuore raportti tietää kertoa.

Seuraavan GTA-osan määrä syntyä paremmissa olosuhteissa kuin Rockstarin edellinen peli Red Dead Redemption 2, jota ympäröinyt kehityskulttuuri nousi isosti esille pelin julkaisun tienoilla.

Kotaku on haastattelut viime aikoina kaikkiaan viittätoista eri Rockstarilla viimeisen vuoden aikana työskennellyttä henkilöä, jotka ovat ilmaisseet kokeneensa muutoksia yhtiön työkulttuurissa. Muun muassa johtajistoa on vaihdettu ja johtamiskoulutukseen on panostettu uudella tavalla.

Myös kehitystapoja on lähdetty muovaamaan uusiksi, jotta kehittäjiä jatkuvaan ylityökierteeseen sitovaa crunch-ilmiötä voitaisiin välttää tulevaisuudessa paremmin. Tämä on näkynyt esimerkiksi pyrkimyksinä suunnitella asioita paremmin etukäteen ja pohtimalla seuraavan Grand Theft Auton tapauksessa myös uudenlaista lähestymistapaa pelin lanseeraukseen. Haastattelujen mukaan Rockstarin ideana olisi julkaista seuraava Grand Theft Auto -peli aluksi mittavana mutta silti kohtuullisemman kokoisena tuotoksena, jota laajennettaisiin sitten tasaisesti jatkuvilla päivityksillä.

Rockstar ei ole kommentoinut Kotakun artikkelia.

Omanlaistaan toivoa on herättänyt osaltaan jopa Rockstarin suurpelien keskeisenä luovana voimana pitkään toimineen Dan Houserin lähtö yhtiöstä. Kehittäjien keskuudessa kun on koettu, että se voi johtaa vähäisempiin projekteissa viime hetkellä tapahtuviin muutostöihin.

Nähtäväksi toki vasta jää, ovatko Rockstarin muutoshankkeet lopulta miten onnistuneita. Toistaiseksi ne herättävät kuitenkin optimismia yhtiön sisällä, mikä on saanut muun muassa lähtökuopissa olleita kehittäjiä miettimään uudelleen uransa jatkamista pelitalossa.

– Muutokset ovat olleet tarpeeksi hyviä, jotta voin jäädä ja antaa heille mahdollisuuden, mutta katsotaan mitä käy, kun lopullisen tuotteen toimittamisesta muodostuvasta paineesta tulee todellisuutta, yksi haastatelluista toteaa.

Kokonaisuudessaan Kotakun artikkeli on luettavissa tästä.

Lisää luettavaa